Paket från en superhero

Vi hade inte kollat posten på en vecka, inte sedan min mormor blev dålig. Sorgen över att hon är på väg bort från oss är så oändlig att vardagliga ting inte spelar någon roll. Igår blev jag sittandes på hemmakontoret men kände att jag ändå skulle må bra av att kika in bland kollegorna i Jönköping men tog mig liksom inte iväg. Till slut gick jag iallafall till brevlådan. Och där – allra längst ned i botten på lådan låg en avi som väntat länge och den fick mig att ta mig iväg för jag blev nyfiken.

Jag tog omvägen om postutlämningen på väg till jobbet och tjuvkikade lite försiktigt i paketet och räknade snabbt ut vad det var och blev hjärtans glad, men öppnade inte helt förrän jag kom hem efter en sväng om kontoret och sedan en sväng hos mormor på sjukhuset. Jag vet – jag hade ju sagt hejdå, men jag åkte dit igen ändå och satt en stund. Höll hennes hand, kramade på morfar och moster och mamma. Det kändes fint.

iammyownsuperhero-3
Just igår blev jag extra glad för en överraskning, det var som att det var någon mening med att ingen orkat ta sig till brevlådan så att jag skulle hitta avin när jag verkligen behövde uppmuntran. Det satte en liten guldkant på min dag.

Kommer ni ihåg att jag skrev om Shahrzads kollektion i samarbete med vännerna på Craft? Det lanseras den 21 september på Crafts hemsida och Shahrzad hade slagit in ett kit i härligt, prassligt silkespapper och lagt på lådan till mig. Under tiden som det låg på postutlämningsstället och väntade på att jag skulle hitta avin i brevlådan var hon i Rio och var sjunde snabbaste paralympics-triathlet. Hon är en superhjälte.

iammyownsuperhero-6 #iammyownsuperhero

Jag premiärade kitet på kvällen, vi var ett gott gäng som körde snabba intervaller på Vistabanan. Jag tog liksom ingen bild men jag kikade ned på texten på strumporna flera gånger när det kändes tungt och det peppade mig. I am my own superhero – ta i nu Elna, tänkte jag och tog mig uppför backarna trots trötta ben. Och dessutom fick jag känna mig lite som en superhero när jag fick laga en kedja som en cykelkompis trampade av. Med lite tålamod går det faktiskt att korta ett par länkar och pilla ihop en trasig kejda utan kedjelås, men det är bra om man är flera, som vi var, så man kan hjälpas åt för det är lite pilligt. Men det är en helt annan blogg.

Vet ni, jag hoppas ni får en härlig dag idag, ni vet väl att jag tycker väldigt mycket om er som hänger här?

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också