Sommarminne: fiska abborre på en ö i Bunn

Smörstekt abborre

Dags att plocka fram några sommarminnen ur semesterbildsarkivet tycker jag, jag har så många fina som jag inte visat och berättat om.

Bunn Bunn

En dag just i början av semestern hängde vi med min bästa vän som jag känt just precis hela livet och hennes familj. De har båt i en av Bunnsjöarna och vi packade ihop oss i den och styrde kosan ut till en av öarna.

utflykt_bunn_juni-19 utflykt_bunn_juni-14

Det finns många små öar i Bunn som ligger några kilometer utanför Gränna, ovanför Vättern. Sjösystemet med Norra, Mellan och Södra Bunn hänger ihop med sjön Ören där jag lärde mig simma och förstås Kvarnsjön som rinner av i den lilla ån som snirklar sig förbi skogen just nedanför vårt hus. I Bunn och Kvarnsjön har i paddlat, badat och åkt motorbåt varenda sommar som barn och åkt skridskor varje vinter men nu var det länge sedan jag var ute på vattnet där och därmed var det en riktig nostaligtripp.
utflykt_bunn_juni-9 utflykt_bunn_juni-7 utflykt_bunn_juni-8 utflykt_bunn_juni-6 utflykt_bunn_juni-5 utflykt_bunn_juni-4

 

Vi grillade korv och åt råstekt potatis och grönsaker till och när den nioårige storfiskaren drog upp en abborre passade vi förstås på att smörsteka den över elden. Det blev en riktigt, riktigt skön och enkel semesterutflykt som passade perfekt i början av ledigheten.

utflykt_bunn_juni-17

1
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också