Du vet att du är cyklist när…

Stigmumsarmaskin med utsikt

Du vet att du är cyklist när du hittar ventilhattar i tvättmaskinen. Du har bytt slang och skruvat av hatten, lagt den i fickan och så hamnade den i nästa tvätt. Det kan också vara så att du omtänksamt skruvat av hatten på en nybörjarkompis hoj för att hen inte skulle få stilpolisen efter sig, och sedan lagt den i bakfickan på tröjan och missat dem innan tvätt.

Du vet att du är cyklist när du tycker att ickecyklande människor har konstiga ben. De har liksom släta ben. Ingen stor lårmuskel och ingen definierad vad. Och männen rakar inte benen. Du är så van att se män med rakade ben att du hajar till av motsatsen.

Du vet att du är cyklist när du ägnar en hel arbetsdag åt att vara ofokuserad och dagdrömma om kvällens cykelpass. Dagdrömmande motiverar dig igenom tråkiga arbetsuppgifter.

Du vet att du är cyklist när någon som vill börja cykla frågar vad för cykel de ska satsa på och du tycker att det är skitsvårt att svara för det är så många saker som spelar in och du vill liksom inte skrämma bort någon som är nyfiken med att berätta vad en bra hoj egentligen kostar.

Du vet att du är cyklist när ett bra matställe är ett matställe där du ser bilen + cyklarna på biltaket från bordet. Alltså oftast en hamburgerrestaurang.

Du vet att du är cyklist när du får lite lätt panik av att du råkade få ett oljigt märke på vaden från kedjan och försöker gnugga bort det innan någon ser och sedan suckar lite ironiskt åt dig själv. Vad gör det, även den bäste råkar väl få ett litet oljemärke ibland?

Du vet att du är cyklist när meningen med helg är att gå upp tidigt och hitta på äventyr på hoj. Distanspass, tävlingar, utmaningar, träningar – en ledig helg ska fyllas med cykel.

Viktigast av allt: du vet att du är cyklist när du har en cykel och gillar att cykla på den. Det är allt som behövs för att du ska kunna kalla dig cyklist. Du behöver inte ha de flashigaste prylarna, du behöver inte ha elitlicens, du behöver inte ha hållt på med cykel sedan urminnes tider, du behöver inte ha koll på varendaste liten grej – det enda du behöver för att kalla dig cyklist är en cykel som du cyklar på. Du kan vara nybörjare eller gammal räv. Du kan vara snabb, långsam eller mittemellan. Det enda du behöver är en cykel som du cyklar på, låt ingen stilpolis eller annan som ser sig som förmer någonsin snobba runt och intala dig något annat. Må det vara en hybrid, en cross, en MTB, en racer, en ny eller en gammal cykel – du är cyklist. 

 

3
  1. “Du vet att du är cyklist när du ägnar en hel arbetsdag åt att vara ofokuserad och dagdrömma om kvällens cykelpass. Dagdrömmande motiverar dig igenom tråkiga arbetsuppgifter.” Fan Elna nu har jag dåligt samvete för så är det ungefär varje dag ;=

    1. Ajfan, det var ju inte meningen att ge dig dåligt samvete! Hoppas du har en och annan kul arbetsuppgift som inte kräver dagdrömmeri också!

  2. Viktigast av allt: du vet att du är cyklist när du har en cykel och gillar att cykla på den. Det är allt som behövs för att du ska kunna kalla dig cyklist. Du behöver inte ha de flashigaste prylarna, du behöver inte ha elitlicens, du behöver inte ha hållt på med cykel sedan urminnes tider, du behöver inte ha koll på varendaste liten grej – det enda du behöver för att kalla dig cyklist är en cykel som du cyklar på. Du kan vara nybörjare eller gammal räv. Du kan vara snabb, långsam eller mittemellan. Det enda du behöver är en cykel som du cyklar på, låt ingen stilpolis eller annan som ser sig som förmer någonsin snobba runt och intala dig något annat. Må det vara en hybrid, en cross, en MTB, en racer, en ny eller en gammal cykel – du är cyklist.

    HMMMMMMMMMMMM jag kallar mig cykelmotionär 😉

  3. Alltså, vad är det med dina texter som får en att känna sig sedd och inkluderad? Först känner en bara igen sig i ett par punkter och när en läst igenom sista stycket känner man sig helt varm eftersom att man erkänt för sig själv att man är en riktig cyklist. Älskar att kika in på sin blogg och få en boost av inspiration, cykelidéer och förväntan. Tack!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också