Perfekt klädd i en stjärnklar backe

Samarbete: längst ned i inlägget länkar jag upp kläderna jag hade på mig ikväll. Craft Sportswear är en samarbetspartner under vintern och GripGrab en av mina sponsorer och det här är ett inlägg jag skrivit för att jag kände för det. Jag är stolt över att jobba med coola varumärken och får ju förstås ofta frågor om vad jag har på mig och tycker att det är kul att blogga om. Bara så ni har koll.

Äntligen: minusgrader och stjärnor i skidbacken

Om jag har längtat efter en stavgångskväll som just den i kväll? Ni anar inte. Jag har nämligen varit så himla sugen på att plocka fram några nya grejer ur träningsgarderoben och testa dem, men det har varit för varmt. Tills ikväll, en stjärnklar kväll med en sisådär fem minusgrader. Äntligen.strutsabacken_tisdag_ikhp-2

När man klätt sig perfekt är minusgrader mitt bästa

Jag lyckades med konststycket att klä mig helt perfekt idag. Inte för varm, inte för kall. Fipplade runt utan vantar en stund i början vilket gjorde att händerna värkte av köld innan jag fick upp blodcirkulationen, ville nästan gråta så ont gjorde det. En ska inte ta av sig handskarna när det är kallt. Men det där löste ju sig och när händerna var varma igen var jag bara tokglad för att vara utomhus och snora i bra grejer. Skön tröja, flossade tights och vindskyddande undisar. Tror faktiskt aldrig jag haft vintertights för löpning innan, jag har alltid fipplat med långkalsonger under vanliga om det varit kallt eller använt en cykelbyxa utan pad. Det kändes så himla, himla lyxigt att ha ett par byxor speciellt för ändamålet och kylan.

Det blev några färre backar ikväll än förra veckan. Då matade jag mig igenom jag elva backar ganska lågintensivt. Idag blev det sex stycken,  men jag gjorde dem intensivare och jobbigare – och jag gillar att man kan variera. Lågintensivt och länge eller högintensivt och lite kortare, det finns liksom ingen hejd på sätten man kan använda en backe på. Och minusgrader hörrni – när man prickar in kläderna så man är alldeles lagom, då föredrar jag minusgrader framför värme alla gånger.

Efteråt kände jag mig tokigt nöjd med livet och åkte hem och blev sittandes på golvvärmeslingan i vårt matrum och stretchade. Skön känsla.

strutsabacken_tisdag_ikhp-6 strutsabacken_tisdag_ikhp-5 strutsabacken_tisdag_ikhp-4

Stavgång i minus fem grader – kvällens outfit:

  • Craft Mind Hood, löparhoodie med reflexiga sömmar, mysmuddar och tofshål i luvan. Älskar den!
  • Active Extreme Brilliant, underställströja med windstopper. Förra veckan hade jag bara den, utan något över.
  • Delta Thermal Compression, långa och flossade kompressionstights aka vinterlyxbyxa.
  • Craft Extreme boxertrosa. Alltså, vindskyddad gren. Awesome. En blir mindre kissnödig och sånt tjafs tillexempel.
  • Craft Insulation Jacket – ytterligare en grej jag tycker känns så lyxig – att ha en överdragsjacka som är tänkt bara till träning att värma sig med innan man blivit varm och efteråt när man inte vill bli kall.
  • GripGrab Running Expert, tunna handskar med touchfingrar och smidiga hål att peta ut tumme och pekfinger igenom när det behövs.
  • GripGrab Windster, headband med vindtätt tyg fram.
  • GripGrab Spring/Fall Sock, en lite varmare strumpa helt enkelt. En ska visst cykla i den men det funkar lika bra att gå stavgång minsann.
1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också