Statuskoll: tre dagar till Abloc Winter Challenge

Tre dagar kvar till Abloc Winter Challenge nu. Tre dagar. Jisses, det är ju nästan här, redan i övermorgon kväll drar det ju egentligen igång då vi har genomgång inför starten och jag tänkte att vi ska kolla statusen lite.

Träningen inför:
Nja, jag är förstås inte nöjd. Jag tycker att jag kunde tränat mer. Mycket mer. Hade velat känna mig ännu starkare och ha fler långpass i ryggen. Men samtidigt – jag är så sjukt mycket starkare nu än när jag anmälde mig. Grym krishantering det här må jag säga. En koll på Strava avslöjar att jag har suttit på hojen i 31 timmar i december, det är faktiskt inte långt ifrån hur många timmars cykel det blev i juni då jag skrapade ihop 33 timmar. Är det bara jag som tycker att det låter gräsligt lite, kan det stämma?

Cykeln:
Jag lovar, jag kommer att stå där klockan tio kvällen innan och montera kompislappar, för det vore liksom typiskt mig. Jag gjorde ett par men de var skramliga så jag slet bort dem och har inte gjort nya. Men vi fick en använd (!) skärbräda i julklapp, den blir perfekt att göra nya av. Min kära cykelcross ska förstås få sig en rejält tvätt och överdrivet mycket kärlek och en genomgång av chefsmekanikern innan det är dags.

Kläderna:
Den stora frågan är ju egentligen om jag kommer att få använda min fina vinterjacka eller inte. Jag tror såhär: vinterjackan blir perf att starta i och köra i fram till första stoppet, då byter jag nog till en wind jersey istället. Jag kör i mina favoritbibs, Glow Dam Winter bib som släpps nästa säsong men som jag testkör och tokgillar. I övrigt verkar det inte riktigt bli krabbvanteväder alls utan mer långfingrade och lite lagom fodrade vantar. På fötterna drar jag på mig det varmaste jag har oavsett temperatur för jag har tydligen gått och blivit en fotfrysare av rang (eller så behöver jag nya vinterskor).

Fartgruppsfunderingarna:
Det blir två fartgrupper. En snabb (tänk 33km/h om sommaren) och en lite mindre snabb (tänk 28 km/h om sommaren) och jag vet inte alls. En mellangrupp hade ju förstås varit perfekt för mig. 33 km/h sommartid är inga problem för mig egentligen, förstås jobbigt men det har jag ju gjort en gång så det vet jag att jag fixar. Fast när jag tänker på hur osäker jag känt mig utför det senare och hur megastarka de snabba snabbisarna som ska med är så tycker jag inte alls att jag platsar i den gruppen. Det lutar åt den mindre snabba gruppen.

Känslan i kroppen då?
I skrivande stund är det oroväckande. Jag har lite ont i halsen. Det kliar lite i näsan. Jag fryser och jag är oerhört trött. Var tvungen att gå och lägga mig och sova middag idag så trött var jag. Men – kampen mot immunförsvaret är ju neverending och jag har förstås det tunga artilleriet redo. Coldzyme, färsk ingefära, riktigt mycket mat och så extra sömn förstås.

Rapha Festive 500?
Alltså, jag vilar nu. Jag körde ett pass i fredags men kände mig sliten och bestämde mig för att det jag gör inför Vintervättern är vila. Det blev en lugn jogg i går men nu är det chill som gäller fram tills tisdag, då drar jag nog igång benen litegrann på trainer på morgonen. Känner jag mig själv rätt behöver jag vila efter Winter Challenge också så det blir nog inga femtio mellandagsmil för mig i år. Trettifem kommer man långt med!

Finns det energi kvar på Sportson?
Ja, jag har varit där och gjort mitt bästa för att länsa lagret men de hade mer flytande socker i praktisk portionsförpackning än jag behöver så om någon inte kittat upp sig än så finns det ju tid. Jag kommer att plocka fram tipset jag fick från Reck när vi körde snabbt runt Vättern med den första renodlade tjejklungan någonsin 2012: börja käka redan i startfållan och sedan sockar ni på hela vägen runt sjön och aldrig mer än 40 minuter mellan påfyllning. Ni hajar, vi snackar 35 mil sockerchock med fikapauser, woooooop!

Jag ser fram emot äventyret runt Vättern på onsdag, nu är det bara till att ladda upp och räkna ned!

 

1
  1. Självklart ska du välja den grupp som känns bäst för DIG!
    Men när jag läser dina ord kan jag inte låta bli att tänka att du undervärderar dig själv. Hade det varit en kille (ursäkta generaliseringen) hade han inte tvekat på att ställa upp i den snabbare gruppen. (Vilket för deras del ofta är den felaktiga). Men jag hoppas du förstår vart jag vill komma… 😉

    Lycka till, oavsett vad du bestämmer dig för!
    Du är grym!!

    Kram M

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också