Elna Dahlstrand
Vintercykling
CX Cykelblogg

Abloc Winter Challenge – jag ska cykla runt Vättern i december

Vi börjar med en sak jag sagt säkert tusen gånger:

”Jag har cyklat runt Vättern en gång, det får räcka, jag kommer aldrig göra om det”
Kommentaren brukar vara ett svar på den där frågan vi cyklister alltid får, om vi cyklat Vätternrundan. Jag körde 2012, med den första subgruppen som bestod enbart av kvinnor. Jag jobbade stenhårt för att dra mitt strå till stacken för att få in så många som möjligt på 8.30 men flög av snabbgänget när jag var lite långsam ut efter en depå och cyklade in på 9.11 med resten av tjejerna och var sjukt nöjd men har inte varit sugen på att köra igen. Det är långt och det går snabbt på trötta rullar.

Men nu måste vi prata om en annan mening jag sagt säkert lika många gånger:

“En ska aldrig säga aldrig”
När Abloc Winter Challenge går av stapeln den 28 december ska jag med. Ett varv runt sjön, ett vintervarv runt Vättern. För första gången på länge står jag inför en utmaning som inte är självklar, precis som Vätternrundan om sommaren 2012. Kommer jag att fixa det? Hur många underställ kommer det att gå åt? Har jag handskar och skoöverdrag och kläder som fixar det eller behöver jag uppdateras? Vilka dubbdäck ska jag ha på cykelcrossen? Behöver jag nya lampor? Hur fasen var det man gjorde nu, när man tränade inför att cykla långt och fort och vad ska man tänka på när en tänker göra det en årstid då det lika gärna kan vara snöstorm och minusgrader som regn och plusgrader? Och hur hela friden tänkte jag när jag anmälde mig till något med start klockan fem om morgonen, att gå upp tidigt känns ju nästan som den värsta utmaningen för en morgontröttis som jag!

Cykellycka om vinternimg_6168.jpg

Jag är liksom lite pirrigt nervös redan nu. Och spänd – även om jag här hemma på vintercykling och cyklat många mil och timmar i minusgrader  om vintrarna ska det bli kul att hårdtesta material och pannben i höst och vinter. Jag lovar att vi ska prata mycket prylar och vintercykling. Och så ska det bli roligt att träna ihop med de andra i krokarna som också ska köra.

Hur som helst, nu byter vi från MTB-fokus till CX-fokus och bloggen kommer att handla mycket om träningen inför ett varv runt Vättern i december. Häng med, det här kommer att bli awesome!!!

 

21

You Might Also Like...

11 kommentarer

 • Svara
  Helena Enqvist
  13 oktober, 2016 at 21:04

  Vad roligt Elna!! Det är onekligen något helt annat att cykla runt den där sjön vintertid än sommar. Blir spännande att följa dig och jag hoppas verkligen att ni får riktigt vinter och slipper slask för riktig vintercykling är fina grejer!

  • Svara
   Elna
   14 oktober, 2016 at 10:39

   Det hoppas jag också, håller tummen för vintervita, torra, nyplogade vägar (har förträngt vägsaltet) och några fina minusgrader! 😀

 • Svara
  Maria
  14 oktober, 2016 at 06:58

  Vilken utmanig! Ska blue jättekul att följa!

  • Svara
   Elna
   14 oktober, 2016 at 10:39

   Vad kul att du tycker det!!!

 • Svara
  Malin
  14 oktober, 2016 at 11:10

  DU är Cool! Ska bli spännande att följa din resa. Det är utmaningen och det läskiga som är tjusningen.

 • Svara
  Bosse
  14 oktober, 2016 at 19:11

  Prova även Tour de Ötzi! http://www.bicycling.se/blogs/johanmolleborn/tour-de-otzi-antligen-snofest.htm

 • Svara
  Saker jag funderar på mitt i natten - Elna Dahlstrand
  18 oktober, 2016 at 00:28

  […] En sak är säker: jag tänker INTE frysa i vinter. Inte när jag tränar. Inte när jag cyklar runt Vättern i december. Punkt. Och förresten, varma strumpor också. Och handskar. Och mössor. Och…eh, […]

 • Svara
  Clara Edvinsson
  22 oktober, 2016 at 22:41

  SÅ så grymt skoj och spännande! Jag anmälde mig förra året, men hade ingen bra cykel för det så jag gav min plats till någon som faktiskt hade en cykel. Ett år vill jag också cykla det där varvet. Jag ska göra allt för att få heja på er på min födelsedag. Det kommer bli häftigt! Pirret i kroppen när klungan susade förbi i snövädret förra året…

 • Svara
  Dreams come true, IGEN: Craft-ifierad vinterträning! - Elna Dahlstrand
  28 oktober, 2016 at 17:48

  […] har den stora förmånen att teama ihop med vännerna på Craft Sportswear inför  Abloc Winter Challenge och temat är förstås vinterträning. Vi kommer att snacka bra vinterkläder och underställ och […]

 • Svara
  Idag börjar min vardag - tillbaka till jobbet! - Elna Dahlstrand
  31 oktober, 2016 at 09:01

  […] förstås – mycket jobb med att vässa styrka och uthållighet inför Vintervättern – oktobervilan är över och det är bara att tagga till med vinterträningen – varenda […]

 • Svara
  Statuskoll: tre dagar till Abloc Winter Challenge - Elna Dahlstrand
  25 december, 2016 at 16:27

  […] dagar kvar till Abloc Winter Challenge nu. Tre dagar. Jisses, det är ju nästan här, redan i övermorgon kväll drar det ju egentligen […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.