Abloc Winter Challenge – jag ska cykla runt Vättern i december

Vintercykling

Vi börjar med en sak jag sagt säkert tusen gånger:

”Jag har cyklat runt Vättern en gång, det får räcka, jag kommer aldrig göra om det”
Kommentaren brukar vara ett svar på den där frågan vi cyklister alltid får, om vi cyklat Vätternrundan. Jag körde 2012, med den första subgruppen som bestod enbart av kvinnor. Jag jobbade stenhårt för att dra mitt strå till stacken för att få in så många som möjligt på 8.30 men flög av snabbgänget när jag var lite långsam ut efter en depå och cyklade in på 9.11 med resten av tjejerna och var sjukt nöjd men har inte varit sugen på att köra igen. Det är långt och det går snabbt på trötta rullar.

Men nu måste vi prata om en annan mening jag sagt säkert lika många gånger:

“En ska aldrig säga aldrig”
När Abloc Winter Challenge går av stapeln den 28 december ska jag med. Ett varv runt sjön, ett vintervarv runt Vättern. För första gången på länge står jag inför en utmaning som inte är självklar, precis som Vätternrundan om sommaren 2012. Kommer jag att fixa det? Hur många underställ kommer det att gå åt? Har jag handskar och skoöverdrag och kläder som fixar det eller behöver jag uppdateras? Vilka dubbdäck ska jag ha på cykelcrossen? Behöver jag nya lampor? Hur fasen var det man gjorde nu, när man tränade inför att cykla långt och fort och vad ska man tänka på när en tänker göra det en årstid då det lika gärna kan vara snöstorm och minusgrader som regn och plusgrader? Och hur hela friden tänkte jag när jag anmälde mig till något med start klockan fem om morgonen, att gå upp tidigt känns ju nästan som den värsta utmaningen för en morgontröttis som jag!

Cykellycka om vinternimg_6168.jpg

Jag är liksom lite pirrigt nervös redan nu. Och spänd – även om jag här hemma på vintercykling och cyklat många mil och timmar i minusgrader  om vintrarna ska det bli kul att hårdtesta material och pannben i höst och vinter. Jag lovar att vi ska prata mycket prylar och vintercykling. Och så ska det bli roligt att träna ihop med de andra i krokarna som också ska köra.

Hur som helst, nu byter vi från MTB-fokus till CX-fokus och bloggen kommer att handla mycket om träningen inför ett varv runt Vättern i december. Häng med, det här kommer att bli awesome!!!

 

21
  1. Vad roligt Elna!! Det är onekligen något helt annat att cykla runt den där sjön vintertid än sommar. Blir spännande att följa dig och jag hoppas verkligen att ni får riktigt vinter och slipper slask för riktig vintercykling är fina grejer!

    1. Det hoppas jag också, håller tummen för vintervita, torra, nyplogade vägar (har förträngt vägsaltet) och några fina minusgrader! 😀

  2. SÅ så grymt skoj och spännande! Jag anmälde mig förra året, men hade ingen bra cykel för det så jag gav min plats till någon som faktiskt hade en cykel. Ett år vill jag också cykla det där varvet. Jag ska göra allt för att få heja på er på min födelsedag. Det kommer bli häftigt! Pirret i kroppen när klungan susade förbi i snövädret förra året…

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också