Saker jag funderar på mitt i natten

Det är verkligen mitt i natten, även om bilden är från i våras då det inte var mitt i natten, men jag hade samma underställströja på mig som just nu. Jag sitter uppe och tänker att det här blir inget bra, nu vänder jag ju på dygnet och det ska jag ju inte göra. Men ändå – jag är vaken och jag sitter i soffan och lyssnar till knäppandet från glöden i kakelugnen, dricker chai-te och funderar på några av livets stora frågor:

 1. Underställ
  Huuuuuur många underställ behöver jag den här vintern? Jag ska ha ett gäng olika för att hålla mig varm i olika typer av kyla och blåst och så ska jag ha några att krypa in i efter kalla och snöiga eller regniga distanspass. En sak är säker: jag tänker INTE frysa i vinter. Inte när jag tränar. Inte när jag cyklar runt Vättern i december. Punkt. Och förresten, varma strumpor också. Och handskar. Och mössor. Och…eh, jamenifattar – det är dags att inventera garderoben.
 2. Lampor
  Jag har en pannlampa. Den är normalbra. J har en pannlampa. Den är förstås megaüberbra och lyser massa mer än min. Om jag tar min lamp och Js lampa – räcker det runt Vättern då eller behöver jag låna ihop någon extra.
 3. Hur kan distansträningen bli extra kul?
  Jag anmälde mig just till Abloc Gravel Challenge i Borås den 29:e oktober. Tänker att det blir ett kul distanspass med gött folk. Ska nog köra i Jönköping och på Öland också, varför inte gå all in liksom, samla massor av mil ska jag ju ändå göra. Undrar hur många? Och vilket upplägg som är bäst? Och intervaller, vad ska jag satsa på? Ojoj, mycket att tänka på där.
 4. Film
  Jag vill göra mer film. Fylla youtuben med kul grejer. Men jag måste liksom ned på jorden, jag drar alltid igång för stora projekt och så orkar jag inte göra klart dem. Har tusen miljarders miljoners minuter film som aldrig blivit något.
 5. Hälsa
  Ja, min egen förstås. Jag mår ganska mycket bättre nu, men är ändå liksom lite kvar i en elegi för alla sorger den här hösten handlat om. Störtgrät till några rader i Lasses låt som jag kände igen mig i igår. Några minuters sammanbrott mellan äppelpaj och disk i köket, förbaskat nyttigt att släppa ut lite tårarna som jag sedan torkade – det blev i allafall  inte två ögonpar i tomhet från september till advent här hemma, för vi är ändå något så makalöst lyckliga att vi har varandra.
 6. Kul saker på gång
  Jag jobbar ju inte just nu, jag skriver bara av mig, men när jag jobbar igen (börjar på torsdag nästa vecka) ska det bli kul saker. Ni ska få vara med och styra lite. Jag ska be er önska och fråga, och plocka fram gamla obesvarade frågor och skriva bra svar jag behöver er för att göra bra blogg. Eller vlogg kanske. Vi får se – spännande känns det i alla fall!

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också