Bebiskulan

Gravidmage vecka 17

Jag blir lite förvånad varje gång jag ser den. Bebiskulan. Min baby bump. Gravidmagen. Jag brukar ha XS eller S i cykeltröjor men det behövs redan medium featherlight-väst för att kunna knäppa ordentligt och tänk – jag hade liksom uppfattningen att så stor som magen är nu skulle den vara först när det bara var någon månad kvar. Det kan vi kanske fnissa lite åt?

När jag cyklar känner jag att någon är där. Alldeles ivägen för magstödet, det känns som en liten klump när jag sådär omedvetet försöker koppla på magmusklerna. Jag kan fortfarande sova på mage och böja mig framåt utan problem men jag känner att den är därinne då med, vår bebis. Så sjukt fint.

Jag mår mindre fint. Tröttheten är enorm – den tillochmed syns; jag är alldeles blek och glåmig och har ringar under ögonen. Min läkare skrev ut ett intyg och skickade med mig rådet att sova när det behövs, göra det jag orkar och tycker är roligt och försöka hitta mina rutiner igen. Vi hoppas att det vänder kring vecka 20, det gör det ofta för dem som inte fick vändningen efter vecka 12. Hursomhelst – mitt i trötthetsdimman är jag tokigt lycklig och tacksam för allt.

15
 1. Håller tummarna för att tröttheten släpper vecka 20.
  För mig höll det i sig hela tiden, men någonstans fick jag lära mig att acceptera läget. Min sambo hjälpte mig jättebra, han sa åt mig att lägga mig o vila medan han fixade maten när jag kom hem från jobbet (“Du är ju gravid” sa han). Det var svårt att göra som han sa men lättare att vila när jag behövde när han sa så.

  1. Dessa fantastiska sambos alltså, jag vet inte hur jag skulle tagit mig igenom detta utan J. Han är en pärla, han stöttar och peppar och fixar och säger att jag är fin fastän jag ser ut som ett vrak.

 2. Så fin mage, extra fin i cykelkläder 🙂 Hoppas det vänder för dig, jag mådde mycket bättre efter v20 med båda mina barn!

  1. Tack! <3
   Ja, vi hoppas, hoppas, hoppas, det vore så skönt att få bara en gnutta mer energi, vill ju gärna jobba och orka med lite av alla projekt vi tänkt härhemma innan cykelfröet kommer.

 3. Hoppas det vänder för dig snart! Jag vet precis vad du går igenom, gör samma resa just nu jag med. Det är tufft. Men när jag får en dag med energi och jag slipper kräkas och må illa så känns ju livet så härligt igen! 😘 Kämpa på! Kram

  1. Åhhh, GRATTIS till er, vilka fina nyheter att ni har liten på gång. <3 <3 <3
   Håller tummen för att det vänder för dig! Kramar!

   1. Tack snälla!! <3 Det är ju tur att vi får något fint utav detta mående iaf! Ha de fint och hoppas du får må bra och njuta oxå! Kram

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också