Premiärkvällen: NocOut.se i Linköping

För några dagar sedan var det premiärkväll för Anders och mig, vi höll vår allra första föreläsning ihop. I publiken satt det åttio personer från NocOut.se – en härlig klubb i Linköping som liksom sprudlar av engagemang och aktiviteter inom cykel, löpning, simning, längdskidor och triathlon.

Vi hade visserligen hållt ett privat genrep inför en liten skara fina vänner som bänkade upp sig i IKHP-stugan för ett par veckor sedan, men det här var den stora premiären och jag var tokigt nervös inför. Att vi gjorde en dragning innan det gällde var väldigt nyttigt – ingen av oss har hållt föreläsning ihop på det här viset innan så det var skönt att ha övat lite – vi fick också upp ögonen för en del saker att korrigera innan det smällde.

Anders riggar dator och kollar så slidsen visas som det ska. Tekniken var ju annars mitt ansvarsområde men jag slarvade bort min adapter och Anders fick rädda upp situationen. Det är grymt att ha en kollega alltså!

Vi visste att det var runt 70 personer anmälda och oftast räknar man ju med ett bortfall på några procent när det gäller den här typen av event, men inte hos NocOut – tvärtom slutade det med att det dök upp över åttio personer. Hur kul som helst!

Föreläsningen hölls på Livgrenjadärsmässen i Linköping, ett riktigt pampigt ställe för en premiär – vi snackar kristallkronor, mängder av gamla porträtt och vapen och pampiga attiraljer. Det inleddes med cykelfika och klubbinfo om årets aktiviteter, tokigt inspirerande med allt kul klubben har på gång, och sedan höll vi vår inspirationsföreläsning i två gånger fyrtio minuter med paus emellan.

En suddig selfie, lite dressad med kavaj (som knappt går att knäppa pga bebiskula) och snyggbyxor kvällen till ära, annars glider jag ju mest omkring i underställ eller träningskläder.

Det gick superbra, nervositeten släppte efter ett tag och när vi var klara fick vi många fina ord om att det var bra att vi varvade inspiration med siffror och intervaller – just så som vi hoppats på. Anders har ju varit proffs-cyklist i Tyskland och förbundskapten här i Sverige vilket ger honom en helt annan kunskap än jag har – medans min trassliga resa verkligen kan vara en sådan där ingenting-är-omöjligt-tankeställare. Faktiskt nämner jag en sak när jag är ute och föreläser som jag tror att jag aldrig någonsin kommer att våga eller vilja skriva om i bloggen, men när jag pratar känns det okej att snudda vid det.

Jag fick även säga hej till flera bekanta ansikten och äntligen fick jag träffa Dessi på riktigt. Hon skrev ett fint inlägg om kvällen som gjorde mig extra glad.

Träningszoner, siffror, exempel på veckoupplägg och intervaller – allt det där kan Anders och det är så himla kul att lyssna på. Jag lär mig också massor!

Den tredje april är det dags igen, då åker vi till Karlskrona och håller i inspirationen för Karlskrona Cykelklubb på Blekinge Tekniska Högskola. Superkul ska det bli, jag är så himla glad att vi är igång med vårt koncept och att vi fått bokningar. Vi hoppas förstås på att den där plutten jag och J får i höst ska vara av den snälla och behändiga sorten så vi kan fortsätta föreläsa till vintern nästa säsong.

 

 

 

1
  1. Kul! Synd det är lite uppehåll på våra cykelfester i VCK just nu (eftersom undertecknad festfixare har 0 ork), hade bokat er annars – brukar ta in duktiga cykliga talare. Men har er i åtanke om vi kör cykelfest med tal nån gång framöver!

    1. Allt har sin tid, när festfixar’n är piggare är det bara att boka. MEN – då vill jag förfesta Groopen-cross-style! 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också