Cykelinspiration: grym föreläsningskväll i Karlskrona

Cykelinspiration föreläsning Karlskrona CK

I måndags var Anders och jag bokade för att hålla i cykelinspirationen hos Karlskrona CK. Det passade bäst in med övriga livet att vi åkte dit över dagen även om det blev ganska många timmar i bil och vid tolvtrettiosnåret satte jag mig bakom ratten, åkte in till Huskvarna, hämtade tankkortet där J var och jobbade, tankade och hämtade upp Anders i Jönköping. Sedan körde vi genom djupa småländska skogar till Blekinge och fina Karlskrona där vi grundade med sushi och en snabb sväng på stan innan vi begav oss till föreläsningslokalen på Campus Gräsvik på Blekinge Tekniska Högskola.

Jag har aldrig varit i Karlskrona tidigare och blev så himla positivt överraskad – så himla fint! Skärgård och vackra hus, solsken (tydligen har man massor av soltimmar här) och trevliga människor. Vi sprang på en bekant som berättade att det finns ett helt gäng människor som faktiskt kajakpendlar till jobbet – grymt härligt ställe att bo på. Föreläsningslokalen låg också vid vattnet, rackarns fint campus att plugga vid!

Föreläsningen gick riktigt bra. Vi har gjort det här några gånger nu och börjar bli varma i kläderna, finjusterade och vana vid upplägget. Vi kör varannan slide – jag berättar så personligt jag orkar (det kan variera lite från gång till gång) om hur jag trasslade till livet och fick en andra chans via en universitetsplats och till slut hittade cykellyckan som fick mig upp över ytan. Är så vansinnigt tacksam för allt cyklingen gett mig och hur fint livet blev och ännu mer tacksam att jag emellanåt får chansen att ge tillbaka.

För att allt det där inte ska bli för tungt och känslosamt och bara massa snack om hur härligt cykling är går Anders in och snackar träningslära i varannan slide. Vi knyter ihop det genom att jag berättar om min väg från rookie till rutin, om Cykelvasan, om Vätternrundan och om att det går att börja sent och ändå bli såpass bra på cykel att man kan köra svenska mästerskap. Ingenting är omöjligt!

Förstås får man höra om Anders bakgrund också, han har ju varit bland de allra bästa i Sverige, jobbat som cykelproffs i Tyskland och varit förbundskapten för MTB-landslaget. Jag blir starstruck varje gång, tänk vilken kompetent vän!

Vi fick många bra frågor, både i pausen och i eftersnacket och åkte från Karlskrona med varsin fin blombukett i KCK-färger, handgjord choklad, en KCK-flaska till samlingen och varsin fristart i Grevaloppet MTB-lopp. I vårt eftersnack i bilen hem kom vi fram till att vi ska göra några ytterligare pyttejusteringar i upplägget och att vi ser fram emot att fortsätta föreläsa, och att vi hoppas att det ska funka till hösten också, om jag mår bra och bebisen är snäll så kör vi på, det är bara att boka.

Klockan var midnatt när jag äntligen svängde in på uppfarten mot Kvarnskogen och då var jag dundertrött, himla nöjd med allt och tacksam över livet. Det blev några smörgåsar, en kopp te och lite fin choklad innan jag somnade och sov som en stock.

Stort tack till alla goa cyklister i Karlskrona Cykelklubb för att ni bokade in oss och för att ni kom och lyssnade, lycka till med vårens och sommarens utmaningar på cykel!

 

4
4 comments
  1. Stora gillaknappen på slide med “cykelinsperation” som har bilden från den där härliga sensommar kvällen med cykellycka på berget. Mega 🙏🏻

  2. men å, så nära ju. Där hade jag velat vara. Fina bilder på en fin stad, synd bara att där alltid blåser. Min son bor där och jag 4 mil väster ut. Farligt god choklad du fick 🙂

  3. Vad kul med alla fina bilder från min hemstad. Känner så väl igen mig på allt. Statyn och vyn i korsningen utanför Waynes, förut enda cafféet som hade söndagsöppet och de som plockade ut utemöblerna först på våren. BTH, där jag pluggade. Stigen nedanför där jag gått och sprungit så himla många gånger när jag bodde i området bredvid. Elit choklad som alltid varit en gå-bort-present. Det nya sushistället som jag hängde på som gravid varje gång jag var i Kna. Jag vet precis hur mycket det blåser vid Tyska kyrkan på det där stora torget! =) Och jag känner folk som paddlar kajak till jobbet!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like