Valborgshelgen

Härliga helg, underbara valborgshelg. Älsklingsmånaden april tog slut innan det kändes som april ens kommit igång men vad gör det när härliga maj började och jag har gjort massor av fina saker. Här är fem:

 • Petat ned frön i pallkragarna. Morötter, sockerärtor, aster och luktärt. Och sallad och bönor och så har jag sparat lite plats åt mangold som ska sås om några veckor och så har vi bestämt att vi fixar en hel pallkrage till för potatis. Något ska jag ju ha och pilla med när jag är tjock och trött i sommar – rensa land och knapra sockerärtor direkt från planta blir perfekt.
 • Paddlat kajak med mamma. Åh – det var härligt och det var ju himla fint att hon lånade ut sin gamla till mig en dag. Idag blev den födelsedagspresent till en bror så det var i sista sekund.
 • Jag har känt de första små sparkarna på utsidan av magen och vi har lyckats tajma en så J fick känna. Ungefär hur coolt som helst faktiskt. Hjärtögonemoji och pirr i maggropen.
 • Cyklat. Började helgen med att glida fina stigar med fin vän i Huskvarna. Det gick sakta men det var outstanding.
 • Träffat människor jag tycker om. I flera olika konstallationer. Människor är nog världens bästa grej ändå.

Vad har ni gjort? Har ni haft det bra? Fick ni också lite värme nu om söndagen?

6
 1. Valborg blev kanon. Letade efter Billingens högsta punkt med familjen på Valborg, med MTB såklart. Första maj utforskade jag och dottern lite fina områden inne i Karlskoga. Så glad att hon tillslut börjat älska MTB också. (Kommer inlägg om det idag och imorgon)
  Ha en fin maj!!!

 2. Cyklade 1:a majloppet i Kvänum! Vem vet, om några år kanske vi står där med våra tjejer som ska cykla i nybörjarklassen!?

  1. Åh, vad kul! Gick det bra? Det kändes så konstigt att inte stå på startlinjen i år, det är ju liksom tradition. Det vore ju ett drömscenario, tänk vad kul om vi får springa runt där båda två och heja på tjejerna!

 3. Cyklade i dina hoods. Från Gränna till Åsens by. Trapporna ner till Gränna var spännande att cykla i. Dom olika sektionerna är olika branta! Ni har en fantastisk natur, vilket vackert landskap med skogar, böljande kullar med fält och gårdar på och en fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö. Dessutom hade du fixat fantastiskt väder åt oss, tack för det. Jag så en skylt från bilen som det stod Albåga 2 på, det måste ha varit i närheten av där du bor. Men jäklar vilken tuff backe det är från vindskyddet efter Röttle och upp mot E4an! Vi fick ju bära och släpa cyklarna. Cyklar du där eller går du med cykeln?

  1. Så himla härligt att ni var här och cyklade! 😀
   Den där skylten står förstås bara två kilometer från oss, så du var verkligen i mina hemmakrokar. Åsens by är förresten ett härligt ställe att cykelfika på!
   Jag cyklar fast får kliva av och småspringa på två ställen – men allra oftast lägger jag min rutt så jag kan köra nedför den där backen, jissesamalia vad det kittlar i magen 😀

 4. Du vågar köra nedför den backen?!?! Herrejösses, jag tittade tillbaka ner för den när vi kom upp och sa att det var tur att vi åkte att rätt håll så vi inte behövde ta oss ner för den.
  Fan, nu blev jag sugen på att testa! Nästa gång, då…

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också