Kylig grönska

Det är ju ändå lustigt hur våren liksom är försatt i pausläge. Det grönskar sådär skirt och vackert ljusgrönt men istället för att allting fullkomligt exploderar är björkarnas musöron försiktigt små och vitsipporna en aning frostnupna om kronbladen.

Det är benvärmarväder, katten ryggar tillbaka av kall vindpust och vänder i dörren istället för att gå ut, på facebook ser jag att det snöar hos en del av er och fingrarna är stelfrusna efter cykeltvätt eller trädgårdsfix. På något vis är det lite märkligt att Sverige i sin allra finaste vårskrud är såhär himla kallt.

Förresten. Nu när jag sitter och skriver ser jag att det börjar snöa lite lätt utanför fönstrena här på vårt Kvarnskogen. Aprilväder i maj, kylig grönska och vår på paus. Efter det här måste väl naturen ändå vilja kompensera med en helt perfekt sommar, tror ni inte det? Nu ska jag dra på mig underställ och gå ut och hämta ved – här behövs brasa både i kakelugn och vedspis.

3
  1. Ved är bra, värmer flera gånger. Både när man klyver och staplar den och när man bär in den. Och som en bonus värmer den även när man eldar med den.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också