Beräknat födelsedatum, inget cykelfrö än men en kärleksört att husmorsknepsträdgårdsarbeta igång med

Idag är det beräknat födelsedatum för vårt lilla cykelfrö.

Hundra procent av graviditeten är avklarad. Jag har varit gravid i 280 dagar. Kalendermånad nio, graviditetsmånad tio, vecka trettionio plus sex/fyrtio. Trimester tre och noll dagar plus övertid kvar. Inte många preggobloggar med tjockmagebild kvar nu. Yay!

Vid första ultraljudet daterades vi till den fjärde september och vid nästa flyttades vi till den andra september. Idag. Det är bara fem procent av alla bebisar föds på sin beräknade dag så är det någon dag jag räknat med att hon inte kommer så är det just idag. Men OM hon vill komma innan dygnet är slut så är hon så hjärtans välkommen till världen så det finns liksom inte ord att beskriva. (LÄS: snälla, snälla, snälla, älskade, rara, underbara lilla bebis, kom ut, kom uuuuut, KOM UUUUUUUT!)

Det känns lite overkligt att vi äntligen är framme vid det här datumet. Tiden som gravid har varit en av de mest påfrestande perioderna i mitt liv. En av de mest ensamma tiderna. Av de mest trötta och uppgivna. Omtumlande och upprivande. Sorg och glädje har blandats i en konstig röra. Kroppen har inte fungerat och hjärnan har varit dimmig. Jag har inte varit jag.

Beräknat födelsedatum

De senaste dagarna har jag känt mig gladare än på länge. Lite piggare. Jag är på upploppet, jag ser målsnöret – jag vet vart jag ska. Vart vi ska. Och det känns som att när som helst börjar mitt liv igen efter att ha gått på paus och sparlåga i tio månaders katastrofläge.

Snart är vi tre. Hisnande, magiskt, nervöst, pirrigt och förväntansfullt. 

Förresten. Trädgårdsarbete var det någon som sa – det skulle vara en husmorskur för sätta igång förlossningen. Så jag köpte med mig en vacker liten kärleksört från skördefesten i Äppledalen idag och den ska jag plantera ut i trädgården alldeles strax. Då blir det tre kärleksörter i trädgården. En som är från skott från morfars trädgård, en från pappas trädgård och en som är köpt alldeles särskilt till trädgården där vårt första barn ska springa och leka.

9
  1. Ja vad säger man? Du kan ju nästan ta på målsnöret nu, men det hjälper ju inte dej. Men oavsett om fröet kommer ikväl, i morgon eller på tisdag så har du varit fantastiskt tapper och mycket generös mot oss läsare med dina härliga blogginlägg där vi fått följa din fröresa på ett kul och nära sätt. Tack för det. Nu ska jag hålla alla tummar tills du skriver här att fröet är ute och allt är bra.
    Kram på dej.

  2. Tack för att du har delat med dig av hur du har upplevt din graviditet. Alla upplever vi den olika och inga upplevelser/känslor ska vi kvinnor behöva skämmas över att vi tycker. En graviditet är det tuffaste och mest fantastiska en kvinnokropp kan uppleva. När bäbisen kommer så kommer allt vara glömt. Lycka till👊🏻Det ska även bli spännande att följa din väg tillbaka på cykeln😊 Mvh/Anna (brandisanna421) är själv en sportnörd som nyss har fått bäbis😊

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också