Letar du begagnad MTB? Nu är det högsäsong för bra grejer!

Går du omkring och funderar på att köpa en MTB? Kanske din allra första? Eller en som är lite finare än din instegscykel? Du kanske tillochmed går och klurar på att unna dig en riktig värstinghoj?

Just nu är det högsäsong för bra begagnade cyklar. Tävlingssäsongen för MTB-åkarna (och landsvägscyklisterna med för den delen) börjar närma sig slutet och då säljer man av årets tävlingshojar för att göra space för nästa års racemaskiner.

Att köpa begagnat kan vara svårt – men att köpa begagnat av en tävlingscyklist är ändå en bra grej tycker jag. Du får ofta väldigt mycket cykel till ett bra pris och de flesta som tävlar är duktiga på att ta hand om sina cyklar. Man tvättar efter varje pass, man servar och fixar och underhåller eftersom hojen ska funka och leverera hela tiden.

Periodvis får jag frågor om vilken cykel mina läsare ska köpa att jag inte riktigt hinner med att svara på dem eller sätta mig in i varje enskild persons situation, budget och förväntningar även om jag hemskt gärna skulle vilja ge alla som frågar mig ett urbra tips. För att ändå hjälpa till litegrann har jag samlat ihop min kunskap om cykelköp i det här blogginlägget – där kan du läsa lite om fullgung och hardtail och hjulstorlekar och varför du inte vill ha en och samma cykel till att köra skog, asfalt och cykla och handla med.

Begagnade hojar hittar du förstås på blocket – men se upp så du inte köper något som är stulet, och så finns det bra facebook-grupper, tillexempel den här, eller den här. Är du medlem i en cykelklubb är det också en bra idé att hålla koll på klubbisarnas flöde – och avslutningsvis säger jag som jag brukar: snacka med en bra cykelhandlare om du är osäker, att köpa nytt i fysisk butik rockar. Du får hjälp och service och proffsiga råd – det är en fin investering.

P.S. Min Scott Spark RC 900 WC är redan såld – den gick åt fortare än smör i solsken. 

32

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också