Sju dagar med cykelfrö

Tänk. Det har redan gått sju dagar sedan hon kom. En hel vecka. Det känns som så mycket längre för den här veckan har varit den mest omvälvande i våra liv. 

En natt sov vi nästan hela natten, med amningsdepå vid tretiden. En annan satt jag vaken med ömmande bröst och nära till tårar ungefär hela natten. Vi kämpar med att få just det där med maten att flyta – sittställning, amningsnappar och tag. Och sömn. Och blöjbyten. 

Frampå morgonen tar Jimmy över. Jag lämnar en fulltankad bebis till honom och så sover hon på hans mage i soffan medans jag får krypa ned under mina tyngdtäcken och få ett par timmars ovärderlig djupsömn. Om dagarna matar jag bebis och han fixar käk till oss. Teamwork. 

Idag var BVC här på hembesök och vägde, mätte, gav råd och delade ut d-droppar. Tänk så fint och bra vi har det i Sverige som har tillgång till så mycket bra hjälp, stöd och om det behövs, vård. 

Det är Lovis som är chef här hemma nu, det är det ingen tvekan om. En krävande chef, men så otroligt fin på alla vis. Det är häftigt att vara förälder och lära känna tösen som bodde i den där stora magen. 

14
 1. Gråt lite när det är jobbigt om du vill, det är ok! Minns hur jag grät av uppgivenhet när det krånglade och gjorde ont. Jonas tröstade, Alva var söt och plötsligt slappnade jag av och det fungerade lite bättre för en stund!

  Hon är bra fin er tös och du är stark! Kram

  1. Jamen HERREGUD vad jag gråter emellanåt, det är inte klokt. Om nätterna, när hon ammat i fem timmar i sträck och jag är yr av trötthet och hungrig och allt gör ont och mjölken är slut – men så händer ett litet leende eller en timmes sömn och då är allt glömt och förlåtet. Det är märkliga känslosvall det här med att ha blivit mamma till ett litet liv. ❤️

 2. Så fin hon är! Det är en tuff omställning att bli förälder, en föränderlig tid i början, men samtidigt är man så kär i det lilla barnet att det hjälper en att klara av även de tuffare stunderna ❤️

  1. Precis, varje gång man bryter ihop och tror att man inte ska orka kommer det något som gör att det blir så värt. Ett sött ljud, ett leende eller ett gulligt minspel. De vet hur man charmar en trött mamma dedär bebisarna! 😍

 3. Det är så himla fint att få lära känna en liten ny familjemedlem! 😍 men det är också omvälvande, en berg och dalbana av känslor, hormoner, tankar och självförtroende. Och sömnbrist. Och kärlek. Minns att jag ibland bara bröt ihop totalt för ingenting, men det är okej det också. Men herregud vad jag längtade och vad det kröp i hela kroppen efter att få träna. Det var det värsta för mig faktiskt, men det vågar man ju inte prata om. Folk som inte är likasinnade tror att man är helt knäpp i huvudet. 😉

  1. Precis så är det, ibland alla känslor samtidigt och ibland byter det plötsligt. Babyblues och babylycka om vartannat. Och kryper i kroppen gör det! 😘

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också