Dubbeldagspromenad i Röttle om hösten

Vi är föräldralediga tillsammans varje måndag, cykelfröpappan och jag. Det är lyxigt att förlänga helgen, jag får några extra timmars extra sömn eftersom jag alltid får sovmorgon när Jimmy inte ska jobba och vi hinner fixa lite med vårt hus och kanske göra en och annan utflykt. Som häromveckan när vi promenerade i ett höstigt Röttle. Där är så vackert i Röttle by, det är en av mina favoritplatser året om. Vi hade hoppats se lite lekande röding men vi var sent ute. Vi fotade lite till samarbetet jag postade häromdagen och så knäppte jag massor av bilder på lite allt möjligt, jag tänkte visa er några av dem.

Röttle förresten, det är en by strax utanför Gränna och de röda husen ligger tätt och många är välbevarade. Ån som rinner nedanför vårt hus mynnar ut i Vättern i Röttle. Längs med ån har det funnits mängder av kvarnar och benstampar samt andra verksamheter och här i Röttle finns både Jerusalems och Rasmus kvarn bevarade. I Rasmus kvarn mals det fortfarande mjöl, medan Jerusalems kvarn, den jag står vid på bilden nedanför har stannat för länge sedan. Min familj bodde i byn några år när jag var liten och hit har jag alltid kommit tillbaka för att flanera och få lite lugn i själen.

Ett tips till dig som vill göra en fin utflykt i närheten av Gränna.

 

1
  1. Å du! Vet du vad jag tänker på när jag ser de här bilderna? Att det skulle vara så himla skoj att hänga med dig o Lovis och ta lite lifestylebilder, dvs oposerade naturliga bilder hemma och/eller ute 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också