Om träningsglädje och extra support för mammamagen: 2XU Post Natal Sport Compression

2XU Post Natal Sport Compression mammamage träning

Reklamsamarbete med 2XU Sverige

Livet med endorfinkickar och träningsglädje

Jag har hittat tillbaka till min träningsglädje. Och till min cykellycka, min mjölksyra och mina vardagsäventyr. Jag är tillbaka i livet med endorfinkickar och träning. Enkelt och försiktigt, varierat och anpassat och förstås – alldeles, alldeles underbart, det är lätt och roligt utan gravidmage. Och samtidigt är det supersvårt – att hitta träningstillfällen med en liten bebis kan vara en utmaning och kroppen är ju långt i från som vanligt.

2XU Post Natal Sport Compression

Tålamod, enkla utmaningar & kärlek

De första veckorna efter förlossningen orkade jag inte så värst mycket. Den första korta promenaden var en utmaning, enkla magövningar gav mig träningsvärk. Inte konstigt – min graviditet var slitsam, jag gick upp tjugofem kilo och förlossningen med latensfas tog flera dagar.

Kroppen behöver skynda långsamt efter en sådan resa, den behöver lagom träning och den behöver all omtanke den kan få. Den ska ju liksom jobba sig tillbaka nio månader baklänges och nyckeln är tålamod, långsamt stegrande utmaningar och kärlek.

Varje pass jag får till gör mig så innerligt lycklig. Endorfinerna rusar genom kroppen och jag känner mig så levande. Jag mår bäst när jag får röra på mig och jag känner mig så priviligerad som har en ny följeslagare med mig på mina vardagsäventyr.

Gravidmagen har blivit en mammamage

Kroppen känns förstås lite annorlunda och den behöver verkligen support efter graviditeten. Den vackra gravidmagen som jag i många tjocka månader stoppade in i gravidtights från 2XU har blivit en mammamage och nu får den extra stöd genom rehabiliteringen av ett par 2XU Post-Natal Sport Compression. Fördelarna med kompression kombineras med paneler som stöttar och skyddar de delar av kroppen, korsrygg och bäckenbotten, som har fått störst belastning under graviditeten. Skön avlastning och bättre återhämtning och det kanske allra mest påtagliga: den här byxan är väldigt skön.

Hög midja med stöttande paneler. Så himla skönt och väldigt bra för magen.2XU Post Natal Sport Compression Closeup på byxornas riktade paneler som ger magen extra stöd. I kombination med att benen får skön kompression som pysslar om muskulaturen är det här kärlek till mammakroppen när det är dags att börja träna igen.

Kompression och paneler som stöttar magen

När man ålat sig in i den här brallan har man skön kompression för benen med muskelsupport och återhämtning och den där härligt kramiga känslan som bara kommer med en bra kompressionsbyxa. Min vanliga storlek passade faktiskt trots strax över tio extrakilon när jag började med byxan, och även om den är tight att dra på sitter den skönt och bra. Första gången jag tog på mig dem kände jag mig faktiskt lite mer som mig själv, den vältränade magen jag hade innan jag blev gravid är förstås puts väck men de riktade panelerna som håller den mjuka mammamagen på plats bidrog till som-vanligt-känslan.

Bonusen är att man också har stöd för magen. En hög midja med stöttande paneler avlastar magmuskulaturen och det blir lite lättare att hålla aktiveringen, både under enklare aktiviteter som promenader och under styrke- & stabilitetsträning. Dessutom, när man väl ålat sig in i den, är brallan suprecomfy och det är så himla skönt med den där höga midjan när ens vanliga träningsbyxor fortfarande sitter en aning för tight och osmickrande.

En fin vän som är utbildad mammamage-PT klämde på min mage och konstaterade att jag några veckor efter förlossningen hade en delning som var tre fingrar bred. Hon förklarade och visade hur jag skulle spänna under mammamageövningarna, jag hade gjort tokigt fel hela tiden, och så rekommenderade hon att använda en gördel som stöttade musklerna. Gissa om jag blev nöjd eftersom jag visste att tightsen med samma funktion var på väg till min brevlåda.

Favoritbyxa till träning, promenad och hemmahäng

Sedan Lovis kom till världen har jag promenerat många barnvagnsmil med mina Post-Natal. Jag har haft dem både som träningsbyxa och som gå-hemma-och-slappa-byxa – de har precis som Pre Natal Sport Compression blivit en favoritbyxa som fått åka ett varv i tvättmaskinen nästan varje kväll för att vara rena och torra till dagen därpå.

Jag tänker att man är lite extra värd riktigt bra träningskläder efter graviditet. Det är verkligen inte det lättaste att komma igång med träningen efter förlossningen, det är plötsligt så mycket annat man ska få till i vardagen. Dessutom står man ju plötsligt där med bebis på utsidan av en kropp man inte längre känner igen som sin vanliga – det är skönt med lite extra avlastning för magen när man väl lyckas prioritera träning.

2XU Post Natal Sport Compression mammamage träning

Sugen på ett par? Du hittar mer information om 2XU Post Natal Sport Compression här. Är du gravid tycker jag du ska kika på 2XU Pre Natal Sport Compression – det bästa plagget jag hade i min preggogarderob och jag använde dem nästan dagligen.

Och sorry grabbar – den här byxan finns inte heller i dammodell, men letar du efter en push present till din gravida partner är det här ett hett uppslag. Hon kommer att vara värd dem, trust me. Föda barn är skitgöra, skäm bort henne – hon behöver det. For real. 

1
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också