Vardagslyx: självvald ensamhet

Ibland gör vi saker tillsammans om måndagarna. Ibland turas vi om att få vara lite ifred en stund, så att vi båda två ska få göra just precis vad som helst och få några timmars egentid. Som idag tillexempel. Träning för mig och lite huspill för Jimmy.

För mig är det utan att överdriva livsviktigt att få egentid och ensamtid – jag blir alldeles tokig om jag inte får vara ensam ibland – jag älskar att vara ensam när ensamheten är självvald och jag behöver det för att ladda om. Jag blir en mycket bättre mamma och partner om jag får lite egentid, tid då jag kan hålla käft och göra bara det som faller mig in. Just nu är det förstås lite klurigt att få till ibland och när jag väl får det känns det lite vardagslyxigare än vanligt.

Idag har jag cyklat. Jag tog en runda åt Grännahållet till och klämde in några svettiga backar och jag hade i förväg planerat några fotostopp. Det blev ett par fina timmar in på flera konton: träningskontot och egentidskontot – jag kom hem helkroppstrött, blöt, skitig och på mitt allra bästa humör.

Hur funkar ni, behöver ni också bara få vara för er själva ibland?

 

7
 1. Jag behöver mkt egentid, helst direkt efter jobbet. Jag avstår gärna sociala sammanhang på helgerna, inte alltid men i bland. Att få träna då är det allra bästa. Samtidigt vill jag inte heller vara ensam, inte för länge och helst inte nattetid. Är hasse borta nån dag blir det lite jobbigt 😉
  Fina bilder Elna!

  1. Om man avstår lite sociala grejer men inte allt så får man ju det bästa av två världar.
   Nattetid vill jag inte heller vara ensam, fastän jag tycker det är skönt att få en helg helt för mig själv emellanåt om Jimmy drar iväg på något.

 2. Har ett stort behov att få dra iväg ensam på hojen, kan vara en långsväng på grus eller genom teknisk skog, så himla skönt att rensa hjärnan lite, jag tänker så mycket bättre efter en cykeltur, och ibland kan man komma på en lösning på ett klurigt problem på jobbet under en tur, fina bilder Elna

 3. Jag har också ett stort ensambehov för att kunna fungera som människa. Det har varit det absolut mest kämpiga med att bli förälder! Idag är våra pojkar 8 och 10 och det finns ett större utrymme nu att få egentid. Men när de var små var det otroligt svårt, vi har precis 2 år mellan barnen så det var en intensiv småbarnstid med lite sömn under många år. Vi löste det som så att min man lite då och så tog med barnen till sina föräldrar och stannade över en helg (de bor 30 mil ifrån oss) och jag kunde få bara vara! Det räddade både mig, mitt sätt att vara mamma och vår relation överhuvdtaget! ❤️

  1. Blir så glad att du delar ned dig till mig, skönt att veta att fler upplevt liknande och funkar ungefär samma. ❤️ Jimmy har byggt ett kombinerat gästrum & kontor i vårt garage som just är färdigt och gör att en förälder ska kunna få en natts ostörd sömn emellanåt. Vi har också sagt att han nog kommer göra en och annan Ölandsresa till släkten där själv med bäs framöver så jag får lite sov- & egentid.

 4. Jag behöver också egentid. Att, som du säger, få hålla käft och göra det som faller mig in. Otroligt viktigt för mig. Det var därför jag för en gångs skull stängde in mig på hotellet på kvällarna när jag jobbade i Stockholm för ett par veckor sedan. Bokade inte upp nånting med vänner utan tog vara på tiden på egen hand. Kvällsträning, ensambesök på restaurang, lite Champions League på TV:n och så bloggande så klart. Det var behövligt.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också