Camp föräldraledig: sovstundsträningarna

Vi skapar våra rutiner kring sömn nuförtiden, allt vi gör planeras efter nattsömn och sovstunder dagtid. Sovschemat är min bibel och det fungerar så in i bängen bra.

Sover cykelfröet bra om dagen så blir nätterna lugna och nattningen enklare och jag försöker vara så nitisk det bara går för det har jag igen tusenfallt även om släkt och vänner inte alltid hajar varför jag maniskt ska söva mitt barn efter ganska exakt två vakna timmar. Men det är två timmar som gäller – sedan ska det sovas. Punkt. Jag har lagt ned att försöka söva Lovis  inomhus dagtid – när det är dags slänger jag på henne underställ, mellanlager och overall och petar ned henne i en vagn och ungefär i samma sekund som bäsi ligger i vagnen börjar min träningstid.

Om förmiddagen brukar jag lägga ner henne i den vanliga vagnen, rulla ut till brevlådan – det räcker med några hundra meter sedan sover hon. Jag parkerar henne i uterummet och om det är träningsdag kör jag mina intervaller eller min styrketräning när hon sover – oftast hinner jag någon timme inklusive duschtid om jag är effektiv.

Om eftermiddagen drar jag på mig löparkläder och så springer vi. Charioten är grym att springa med även om den blir tyngre och tyngre för varje vecka – men för varje gram bebisen ökar i vikt blir ju jag starkare av att putta och det börjar kännas härligt spänstigt i benen nu, det finns plötsligt lite mer att jobba med.

Idag har jag faktiskt maxat sovstunderna såpass att jag hunnit med både styrketräning, fyrtio minuter trainer och en femkilometers löprunda. Camp föräldraledig – nu när det äntligen lossnat kommer jag att komma i tokbra form på nolltid!

5
    1. Som lager ett har hon antingen byxa & body i merinoull från Fix eller sparkdräkt i ull från Polarn o Pyret och som lager två har hon en overall i ullfrotté från Polarn o Pyret. Ullfrottén har hon även över sina vanliga kläder när vi bara ska åka bil eller ligga i åkpåsen i vanliga vagnen och sova ute. Oumbärligt plagg!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också