Men jag gör väl mitt eget jävla skidspår då!

Eget skidspår

Du vet när man är för trött för det mesta och inte alls orkar ta sig iväg och träna fastän det är det enda som kan pigga upp?  När man vet att man kommer att bli en bättre människa/partner/mamma av att träna men liksom inte pallar? Sådär kändes det häromdagen och du som hänger med på instagram har ju redan sett hur det gick.

Jag ville så himla gärna åka skidor och hade tänkt sticka till IKHP och köra i spåren där. Det är tjugo minuters bilväg bort plus all jävla logistik*. Det kändes plötsligt övermäktigt och jag ändrade mig och bestämde mig för att åka till ÖIS istället. Fem minuter bort. Men samma jävla logistik, samma pinaler som ska med. Suck, pust, stön – blöjor hit och barnmat dig.

Men jag ville verkligen åka skidor, det liksom längtade i hela mig efter skidåkning så jag drog på bäsen och mig funktionskläder och bäddade in  henne i Charioten, bytte till skidor på den och drog ut på åkrarna bredvid huset. En får liksom göra sitt eget jävla skidspår ibland.

Skidor med barnvagn i eget spår

Det blev alldeles makalöst bra. Jag spårade upp ett par rundor på gärdena och visst blev det inte lika perf som IKHP:s välpreppade konstsnöspår men det var platt och bra och som gjort för att åka med vagnen. Det sved gott i säte och lår av att dra cykelfrö efter sig och jag kände mig himla nöjd, mitt spår blev ganska bra ändå. Lite gräsgenomslag på ett par ställen men efter några varv gled det riktigt fint.

Jag tänkte på morfar några gånger under en och en halv timmes skidande. Han hade gillat mitt tilltag. Och min moster kommenterade just det på instagramposten en stund senare – morfar skidade mycket och tyckte att rediga skidåkare gjorde sina egna spår.

På kvällen gick jag och la mig med en pirrig känsla i magen och ett stort längt efter morgon och mer skidåkning i mina alldeles egna spår utanför knuten.

 

*bebislogistiken går per automatik numer men ibland ooooorkar jag inte, det är vällingpulver, blöjor, termosar, ombyten, vagnar och babyskydd och hejkomochhjälp vad pinaler som ska med oavsett om en ska åka fem eller femtio minuter

8

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också