Måndag

Jobba med Elna Dahlstrand

Måndag. Min jobbdag. En dag jag längtar efter hela veckan. Jimmy är pappaledig och jag smyger ut i garaget, öppnar en lucka i taket på cykelgaraget och klättrar upp i mitt sprillans nya kontor. Det är inte riktigt klart än – det ska dras lite el och kompletteras med lister och snyggas till kring fönstret men det är ändå så fint. Jimmy och svärfar har hjälpts åt att bygga kontoret som också är gästrum och jag har fått ett platsbyggt skrivbord med utsikt över skogen och det är så himla mysigt, bra och kreativt att sitta här.

Jag gillar högar, anteckningsböcker med vita blad (ränder är inte min grej), min wacom-platta och så har jag fått hem Lindas nya bok; Yrke Influencer. Hon är grym hon och boken ligger i en kreativ hög för pausbläddring.

Idag vräker snön ned utanför fönstret och jag är helt ensam på torpet en stund. Jimmy fick skotta innan han och Lovis kunde komma ut med bilen för att åka till BVC. Det är dags för femmånaderskontroll och andra vaccinationen så jag får nog hem en hängig tjej, det brukar ju bli lite febrigt efteråt.

Ett skott från mormors gullranka i ett fönster som inte hunnit få foder ännu. En jobbar bättre med blommor, så är det bara.

Det har gått bra att börja jobba. Jag har några leads i inkorgen, jag har fått i uppdrag att skriva en stor artikel till en turisttidning och jag är bokad till föreläsningar och workshop på stora Cykelmässan i mars. Det händer lite skojiga saker på bloggen också – och jag droppar väl en liten klassisk teaser – om några dagar blir det pow-pow-pow i bloggosfären.

Allt går ju inte vägen, jag fick avslag på en illustrationsoffert. Jag tog i ordentligt prismässigt och uppdragsgivaren valde en annan illustratör men jag blev verkligen inte så besviken, att illustrera är energikrävande, särskilt med en uppdragsgivare som ska in och peta och tycka och tänka, och därför tror jag att jag ska vara lite försiktig med den typen av uppdrag.

Jag har sju miljoner pennor, älskar pennor. Tusch, blyerts, bläck, krita, vattenfärgspennor, märkpennor, griffeltavelpennor, gelpennor – man kan inte ha för många pennor. Dock är det omöjligt att få tag i en helt vanlig kulspetspenna om man behöver det, sådana har jag inte.

I min pipe finns massor av idéer och saker jag skulle vilja göra och jag jobbar med att få iväg mina idéer och inte fastna i det där tänket att jag inte är tillräckligt bra, eller att jag ska fila lite till på det innan jag skickar. Jag är bra, jag bevisar det för mig själv gång på gång och självförtroendet växer – och det är bättre att bara köra än att vänta på att göra, eller hur?

Det som är svårt med att jobba är att jag är så van att kunna plocka upp ett projekt när idéer kommer – nu krävs planering och effektivitet, det går inte att vänta på kreativiteten – jag måste göra på avsatt tid och i god tid före dealines. Enkla småsaker som att jag ska till frisören i morgon och till tandläkaren på tisdag kräver en helt annan planering med en bebis, men vi blir mer och mer skillade på att få till allting här hemma.

Den här veckan har vi podd-paus, Helena och jag – vi fick inte till en bra dag och så kan det ju vara ibland, men ett avsnitt om långlopp är inspelat och på gång. Helena klipper och jag har fixat en visningsbild och peppen är stor – vi får mycket fin feedback och lyssningarna tickar in. 

En annan grej jag pysslar med under veckan är att planera inför vårt kommande äventyr. I början av mars åker vi till fjällen, Lovis, min mamma, min syster och jag. En hel vecka i Grövelsjön – jag ser så fram emot det även om packlistan får mig att bli lite matt. Allt ska med, från pjäxor till extra underställ och nappflaskor.

Det var min måndagsrapport det. Har du något roligt på gång i veckan? 

7
    1. Det är magiskt med skog som utsikt. Dock ska vi få grannar på tomten där men de lär bygga ett vackert hus och om sommaren kikar jag ned på kossorna i hagen. Och tittar man in i lägenhetshus får man ju hitta andra saker som gör en kreativ och det har du ju lyckats med så himla bra!!!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också