Underbara drömvardag

Vi hade en dröm, Jimmy och jag, när vi träffades. Den verkade ett tag alldeles omöjlig eftersom vi var på så olika platser i livet, men med envishet och massor med kärlek och mod så blev det ändå precis som vi drömde om. Vet du vad det var vi drömde om? Inget så särskilt storslaget egentligen, det vi drömde om var vardag. Vakna tillsammans. Somna tillsammans. Att tillsammans se det stora i det enkla varje dag. Bo i ett hus. Ha en trädgård att greja med. Ett garage till våra cyklar och projekt. En familj. Storkok, fredagsmys och sambosoffa. Fina vänner och vardagsäventyr.

Allt det där har vi skapat ihop. Vardag. Drömvardag.

Vi gnäller på varandra emellanåt. Vi är supertrötta småbarnsföräldrar. Vi suckar när ingen har lust att laga mat. Tycker att det är den andres tur att gå ut med komposten och turas om att kompromissa när det behövs för att det ska bli så bra som möjligt hela tiden. Tillsammans.

Och fastän jag oroar mig för framtiden och velar fram och tillbaka kring vad jag ska göra och fastän vår renovering förstås går långsammare än vi tänkt oss (en klassiker) och fastän jag inte hinner cykla så mycket som jag vill (alltså, jag cyklar ju mycket ändå) och fastän kompostpåsen och blöjhinken blir överfull emellanåt är vår vardag så himla fin. Precis som vi vill ha den.

Vi har nog precis allting som vi önskade oss. Precis den vardagen vi drömde om att få dela. Kanske till och med ännu bättre. Det är allt bra fint med vardag, eller hur?

(P.S. Bilden är förresten inte direkt vardag, för en Cykelvasa kör man ju inte varje dag. Men jag gillar den, den är vi på ett bra vis)

13
 1. Det är jättefint med vardag, för den pågår jämt och så viktigt att ta tillvara på. Små drömmar och små saker som gör att den blir så där bra som man vill! Tänk bara att få ha en familj, att få somna och vakna med någon annan, att bli gamla tillsammans med och så tjata lite om vem som ska göra vad. Det är liksom livet!

 2. Så bra skrivet, kan man kalla det vardagslycka?
  Jag tycker att det är viktigt med planer, drömmar och framtidstro. Att tänka att en dag ska jag köpa den där cykeln, göra den där resan eller skaffa det där jobbet. Men för mej är det viktigt att kunna glädjas och njuta av vad man har. Också. Att kunna känna att man har det bra, att man i det stora hela trivs med livet just nu, ger för mej ett välbefinnande som är lycka för mej.

 3. Hej!
  Jag har läst runt lite här och vill bara berätta att jag gjort det med ett stort leende 😊
  Cykling är kanske inget för mig (men jag har hittat löpning!) men jag blir glad över stt läsa om allt fint i ditt liv.

  Jag ville inget mer 😊
  Ha de fint!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också