Fredag på Ekerum: reka stig, checka in och njuta av god mat

MTB läger Ekerum

I helgen har jag hållt MTB-läger för nybörjartjejer tillsammans med Ekerum Resort på Öland. Vi kom till Ekerum strax innan tre på fredagseftermiddagen och efter att ha pussat cykelfrö hejdå (hon och chefsmekanikern skulle vidare till farmor och farfar längre norrut på Öland) checkade vi in i vår lägenhet. Precis som när jag var här och tränade med tjejkompisarna för en månad sedan fick vi lägenhet i markplan – perfekt att kunna ta in cyklarna via altanen.

Ekerum lägenheter

Vi bytte om till träningskläder och plockade ut cyklarna för att reka lite stig och diskutera upplägget. Mamma var med som hjälpande hand hela lägret och Jimmy kom till Ekerum på lördag och var med på stigworkshoppen – att vara ensam coach med 22 nybörjare hade varit en rejäl utmaning och jag är väldigt glad att de hängde på.

Vi såg ut en enkel slinga att köra som uppvärmning innan första teknikträningen som skulle hållas i anslutning till pumptracken. Där la vi ut lite lastpallar och plankor och planerade upplägget för att tjejerna skulle få öva på grundläggande saker och lära känna sina cyklar bättre.

När vi var klara cyklade mamma nedåt Halltorps hage för att kolla på orkidéer och jag passade på att träna lite. Det blev ett varv på svarta slingan – Rällaskogen är ganska lättcyklad om man är en van stigcyklare men att köra så fort man orkar är alltid en utmaning oavsett svårighetsgrad på stigen. Jag fick ta i ordentligt och det var gott för kropp och knopp. Sedan blev det dusch, lite chill och så snyggade vi till oss. Det är sällan jag är något annat än klädd för cykel eller nedkladdad med barnmat nuförtiden så det kändes nästan lite exotiskt att dra på sig en fin topp och piffa litegrann.

MTB läger Ekerum

Vid sjutiden samlades vi på Ekerums restaurang och tjejerna droppade in allteftersom. Vi fick en härlig tvårätters och hade riktigt trevligt och efter maten samlades vi i ett konferensrum där jag delade ut namnlappar till hojarna och berättade lite mer om vem jag är och gav några enkla tips inför lördagens cykling. Efteråt kände jag att jag skulle pratat lite mer om hur det var att vara nybörjare, material, utrustning och tips – men allt det där kom ändå upp i skarpt läge under cykelpassen så jag hade inte behövt oroa mig. Namnlapparna förresten, jag är så glad att jag la en timme på att printa, klippa och laminera allas namn i nummerlappsstorlek – för jag har så svårt för namn men vill så gärna tilltala med namn, nu kunde jag göra det hela lägret. Puh!

Ekerum Resort

När vi tog kväll hade solen sjunkit över Kalmarsund, en sådan där magiskt vacker solnedgång som Öland så ofta bjuder på, och vi gick från Ekerums huvudbyggnad till lägenheterna ackompanjerade av doften av tusentals utslagna syrener. Sommarkväll och massor av förväntan inför en lördag full med cykelteknik, teori och materialvård.

 

6
3 comments
  1. Vilken härlig bild du fångade från restaurangen – alla ser så himla glada ut! Lite spända, lite pirriga och väldigt glada! Vi hade en superhelg Elna – och namnlapparna var bra även för oss andra med kasst minne för namn 😉

  2. Hoppas du gör om det här någon gång – hade varit så skoj att hänga med men funkade inte denna gången.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like