Lördag på Ekerum: första träningspasset – lugn cykling & teknikövningar

Ekerum pumptrack teknikträning

Tidigt på lördagsmorgonen samlades hela fina lägergänget i en fin lokal inne i Ekerum Resorts huvudbyggnad för en timmes yoga innan frukostbuffén. En riktigt fin start på dagen. Vid nio samlades vi för det allra första cykelpasset och innan vi rullade iväg pratade vi lite om säkerhet när man är många som cyklar tillsammans, gick igenom några tecken och jag påminde om några saker vi pratat om kvällen innan. Saker som att hålla blicken långt fram, slappna av och komma ihåg att använda växlarna mycket, sådant där som inte är självklart när man inte cyklat så mycket.

Vi hade stor spridning i gruppen. En del cyklade sitt allra, allra första MTB-pass någonsin på hyrd cykel medans några andra hade ett par Cykelvasor av erfarenhet i benen. Jag låg i täten och mamma längst back – på så vis kunde vi hålla ihop gänget trots olika fart och nivå.

Rällaskogen enkel runda

Vi började med en enkel men vacker runda genom Rälla-skogen. Breda och platta stigar, solsken, liljekonvaljdoft och ett avslut på en aningens mer teknisk stig längs med havet innan vi kom fram till pumtracken där mamma och jag redan förberett med koner, lastpallar och plankor. Där delade vi in gänget i grupper och alla fick testa teknikövningar för att lära känna sin cykel och för att lättare ta sig an utmaningarna som var planerade till eftermiddagens stigworkshop. Det blev många skratt och en del småvurpor i solskenet och jag mös lite inombords av att se hur tjejerna envist och modigt tog sig an pucklarna och kurvorna i pumptracken och hittade balans och tyngdpunkt på hojarna.

Ekerum teknikpass

Vid elvasnåret rundade vi av passet och ett gäng körde en liten sväng på stigarna, ett annat gäng stannade kvar och tekniktränade en stund till och några passade på att ta det lugnt i solen innan lunchbuffén på Ekerum. Efter lunchen tog jag med mig kaffet ut i solen och laddade mina batterier med ljummen sommarvind innan eftermiddagspasset drog igång. Det blev en så himla bra start på lägret. (Ni fattar inte hur nervös jag var innan – men efter alla leenden och framsteg på förmiddagen slappnade jag av och växte lite som människa – det är så fint att se andra lära sig och utvecklas)

2
4 comments
  1. Så härligt det verkar ha varit. Jag blir riktigt avis. Och så kul att det gick bra och att du känner dej stärk av det.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like