Stigworkshop i Rällaskogen

Strax efter lunch i lördags rullade chefsmekanikern in på Ekerum och jag mötte upp honom och vi värmde upp med några varv i pumptracken innan det var dags att möta upp tjejerna för att sticka iväg och köra stig i skarpt läge och testa kunskaperna från morgonens teknikpass.

Det var häftigt att se att gänget som rullade iväg så försiktigt på morgonens första runda redan hade ett helt annat självförtroende och körde mycket bättre. Var så imponerad av pärlbandet av grymma tjejer som följde mig ut på Ekerums svarta slinga. Vi stannade lite då och då och snackade teknik i skarpt läge, om allt från hur man ska positionera sig på hojen till hur man kan tänka i kurvor. Jimmy höjde några sadlar och fyllde på med allt han kan och BrittMarie kompletterade med tekniktips.

Vi stannade en lång stund vid en riktigt brant men ganska kort backe. En sådan där som kräver att man jobbar med tyngdpunkt och hittar exakt rätt växel för att komma upp. Vi visade både hur man gör när man gör helt rätt och tog sig uppför backen och hur det blev om man hade fel tyngdpunkt eller växel. Lite kul att Jimmy och jag körde just den här backen med lite olika teknik – jag sitter och han står – båda funkar lika bra och det är ju så det är – man hittar sitt sätt och sin stil.

Stigworkshop

Jag fick fjärilar i magen av att se hur tjejerna tog sig an backen och med rejäla fighting faces gav den allt. Extra imponerad av alla som körde på hyrcyklar och alla som körde utan SPD – det är svårare om man inte känner sin cykel och svårare om man inte sitter fast i pedalen.

Stigworkshop på Ekerum Resort och Rällaskogen

När vi kände oss klara med uppförsbacken rullade vi vidare och körde en lång nedförsbacke (tänk att det faktiskt finns backar på Öland) med både stenar och rötter och sand. Sedan körde vi ned till vattnet och åkte samma tekniska stig längs med havet som vi kört om morgonen för att alla skulle få känna på skillnaden och gissa hur glad jag blev när tjejerna berättade just det – att det kändes lättare att köra den stigen nu. Det är inte klokt så fort de lärde sig massor – stolt coach minsann!

Vi var ute i strax över två timmar och sedan rullade vi tillbaka till Ekerum Resort. Vi eftersnackade i solen och sedan tog vi ledigt en stund (jag drog ut och rekade lite inför söndagens rundbana) innan vi återsamlades för lite grundkurs i cykelvård och enkel mek. Jag visade hur man tar hand om sin cykel för att förebygga så mycket mekande som möjligt och sedan pratade vi om allt från kedjelås till cykeldatorer, något som jag inte har på MTB:n just nu. På kvällen fick vi världens godaste pizzabuffé på Pizzeria Öland och vi gick och la oss med trötta ben. Bra dag helt enkelt.

 

5

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också