Sista passet ut: backe & varvbana i Rällaskogen

Vi avslutade träningslägret för nybörjare som jag höll på Ekerum Resort förra helgen med att göra det jag tycker är allra roligast på mountainbike, att köra så fort det går på en teknisk rundbana.

Jag var ute och rekade lite efter andra lördagspasset och blev så glad när jag hittade en runda som var lagom lång, lätt att märka ut med koner och hade två vägval. Hade för mig att vår grymma local guide från Borgholm CK sa något om att man kunde köra runt just där jag letade och jag hittade snabbt en runda som var perfekt.

Antingen kunde man köra nedför en riktigt brant, rotig och sandig backe eller så kunde man köra en liten flowig och svängig stig förbi det hela. A-spår och B-spår helt enkelt, precis som på tävling – alla kan köra eftersom det alltid finns en enklare väg förbi. Fast okej, jag måste erkänna att b-spåret gick snabbare här, men nu var det ju inte tid som var grejen – det var fartkänsla och cykellycka.

När vi körde igenom banan stannade vi vid den branta nedförsbacken och gjorde precis som vi gjort med uppförsbacken dagen innan. Jag visade och sedan fick tjejerna ta sig an backen och de gjorde det med bravur. En del susade nedför direkt och många övervann stora hjärnspöken och tog sig efter tvekan ned både snyggt och kontrollerat.

Jag kände så igen mig i dem som tvekade. HUR många gånger har jag kört fram emot något svårt och stannat och tvekat, om och om igen och sedan till sluuuut kört medans någon står bredvid och peppar och stöttar, hojtar om att hålla blicken långt fram och släppa på farten? Att vara den som stod bredvid och peppade andra var mäktigt och återigen fick jag den där härliga känslan av att det var som att äntligen få ge tillbaka till en sport som gett mig så mycket.

Rällaskogen

När vi kört klart rullade vi ännu en gång den vackra stigen längs med vattnet och vi stannade och tog en gruppbild vid stranden som blev precis sådär himla bra som hela lägret varit.

Tjejer, fasen vad bra ni var, jag skulle vilja cykla med er varendaste dag, tack för att ni hängde med till Ekerum Resort och Öland. Och STORT TACK till BrittMarie & Jimmy för support, feedback och hjälp med allt från att sätta ut koner till att reka stig, korrigera tjejernas sittställning och tekniktipsa. Utan er hade jag inte fixat en grupp om tjugotvå cyklister!

 

1
2 comments
  1. Åh vad jag älskar att du gör det här!! Sprider cykellycka till fler tjejer!!
    Det här är ju världens bästa sport, och jag vill att ALLA ska fatta det! 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like