Fem favoritprylar

Ska vi lista våra cykliga favoritprylar? Vi var överens, vad kul – fem favoritprylar kör vi – Sara, Helena och jag. Och sedan står jag där i vårt garage och undrar hur i hela friden jag ska kunna välja mina fem absoluta favoriter bland alla kära cykelprylar.

För cykling – det är en prylsport och man kan alltid skaffa sig en till pryl som på något vis gör träningen eller vardagen som cyklist enklare, roligare och viktmässigt lättare. Och jag vet en sak säkert – när det gäller min sport är jag inte beredd att prylbanta enligt rådande bloggtrend, never ever – jag älskar cykliga prylar.

Jag plockade snabbt fram fem grejer som jag gillar mycket och som var lättillgängliga (barnet hade sovstund = snabb bloggtid för mig). Jag skulle kunna göra samma lista med fem andra grejer och fem andra grejer och fem andra grejer, men just nu föll valet på dessa. Utan inbördes ordning.

 • Bike Focus-linsen i mina brillor. LOVE it, de sätter ett lyckofilter på vilken grå dag som helst och allt blir så himla fint genom dem. Har inte kört med några andra sedan jag fick hem dessa.
  Xkross by Sziols
 • Verktyget för att låsa upp kedjelås. Alltså, man behöver inte ett sådant här – det går att pilla upp kedjelåsen ändå, men det blir så himla mycket enklare att ta av kedjan inför storrengöring med en sådan här darling. Kan vara så att jag gillar det extra mycket för det är ett av få verktyg jag köpt alldeles själv. MIN kedjelåsupplåsare. Hjärtögonemoji. (Jo, klart vi delar på alla verktyg och köper mycket ihop men den här är minsann min egen, det är viktigt med egna grejer ju).
  kedjelås
 • WD40. Funkar till allt. Och vi kommer för all framtid fnissa åt när min mamma gick in i en cykelaffär och sa att hon ville köpa en sådan där olja med lika bra pip som Jimmy har. Jag har förresten WD40:s cykelprodukter också, fick dem istället för blomma när jag höll workshop för Stigcyklist på cykelmässan men har inte provat dem ordentligt. Men WD40 alltså. Vajrar, kedja, knak – älsk på WD40.
 • Mina trådlösa hörlurar. Miiego M1. Ibland kör jag med musik i öronen och just nu provkör jag dehär lurarna. Har kört en del med Miiego Al 3 Freedom som också är bra men de här seglade snabbt upp som favoriter. Bra ljud och enkelt att byta låt även med cykelhandskar och det funkar att snabbt pilla ut en lur ur örat om man kör på trafikerad väg eller behöver höra bra. Har ljudet i de här lurarna att tacka för några av mina senaste KOM. Dammiga på bilden eftersom jag drog upp dem ur ett fack i barnvagnen där de låg sedan förra prommisen. Trådlösa hörlurar
 • Multiverktyg. Evig kärlek till multiverktygen som räddar så många knasiga situationer på träningar. När sadelstolpen plötsligt åker ned, när kompisen behöver dra åt sina spd-pedaler, när något går sönder eller knakar. En är ute och cyklar utan multiverktyg, punkt. (Vet någon var jag lagt mitt gröna favvoverktyg förresten? Jag har slarvat bort det!)Multiverktyg
5
 1. kan inte heller leva utan multiverktyget! Det där med kedjelås och saker att ta av det med är en ständig känsla till dåligt samvete. En sommar åkte jag faktiskt runt med ett kedjelås fasttejpat på styrstammen, utan att veta hur tusan jag skulle använda det och hade inget att meka det med. Bra tänkt liksom 🙂 Men det fanns där i alla fall!

 2. WD-40 är bra till mycket, men inte till kedjan väl? Det är ju mest lösningsmedel och nästan inget smörjmedel i den? Jag tycker att den tvättas bort från kedjan tämligen omgående. Dessutom gillar jag inte att spraya på kedjan, det är så stor risk att det hämnar på tex bromsskivan. Jag kör med ett vaxbaserat smörjmedel som jag droppar på länk för länk.
  Kedjelåstång och multiverktyg är ju helt oumbärliga. Jag har även med mej några buntband i olika storlekar. Man kan reparera fantastiskt mycket med buntband.

  1. Jodå, till kedjan också. Lägger på lite annat inför långa pass dock, men till vardags funkar WD40 prima ballerina!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också