Distanspasslycka

Långpass Bauerled

Fick väl till ett litet distanspass i söndags, det hör inte till vanligheterna numer. Men en söndagsmiddag hos mamma på Huskvarnaberget öppnade upp för träningsmöjligheter för både mig och Jimmy. Jag cyklade in till Huskvarna och Jimmy och Lovis tog bilen, vi fick god mat och trevligt häng och sedan cyklade Jimmy hem. Så himla bra lösning att kombinera transport med träning.

Jag började med gamla riksettan och var så irriterad på alla människor i bil som inte hade vett att ge mig lite säkerhetsmarginal så jag till slut faktiskt inte kunde hålla mig utan gjorde fingret åt en förare som höll på att preja mig av vägen på 40-sträckan genom Ölmstad. Inte riktigt likt mig men efter att ha känt mig riktigt rädd minst femton gånger på tre kilometer tappade jag humöret.

Trafikbelastningen var hög, många vill undvika köerna på E4 förbi Gränna i samband med vägarbete på Röttlebron och det har jag full förståelse för, att sitta i bilkö suger. Men när man kör på mindre vägar genom samhällen med lägre hastigheter kan man väl ändå anpassa sig och hålla hastigheten och visa respekt för andra som också färdas på vägen? Det tar inte många sekunder extra att vara rädd om någons liv.

Långpass Bauerled

Hursomhelst, jag vek av vid Lyckås, jobbade mig uppför en lång backe och letade mig in på Bauerleden mot Huskvarna. Så länge sedan jag körde stigarna där och det var torrt och fint och riktigt roligt trots värmen och trots att det var mycket stängsel att lyfta hojen över.

Jag gjorde en avstickare för att njuta av utsikten vid Gestra, Landsjön och Vättern och hela Jönköpings Toscana går liksom inte att titta på för många gånger. När jag kom fram till IKHP körde jag ett varv på röda och jublade över att det blev ett personbästa. Det är en och en halv minut kvar till QOM och jag tänker ägna resten av säsongen åt att försöka ta det – det är ett bra botemedel mot tävlingsabstinens att jaga svåra stravor.

 torka

Det är lustigt förresten, med torkan. Det ser ut som höst och löven prasslar på stigarna. Lite regn vore fint för stigarna, det är liksom halt i dammet på sina ställen.

6

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like