New bike day: Scott Addict 20 Disc

New Bike Day Vista kulle

Häromdagen landade en Scott Addict 20 Disc från mina fina vänner på Sportson i Jönköping hos mig och efter att ha pusslat ihop den tog jag premiärade den ut till Gårdsrosteriet.

Vista Kulle Jönköping

Det är inte en värsting men det är en väldigt stylish racer med skivbroms som är tänkt att vara bekväm när man cyklar långt och länge – en dröm att köra saker som Vätternrundan på. Och vet du vad? Den var mycket, mycket piggare än jag förväntat mig och jag har redan snott en av mina egna QOM med den och jag älskar att bromsarna gör exakt som man vill.

Jag är supernöjd, det är en perfekt cykel för mig som inte ska tävla (ehhhhh…) på landsväg utan bara köra distanspass, skyltspurter och jaga mina egna stravatider. Jag ska visa den närmre alldeles snart.

12
    1. Har velat ta dedär bilderna länge, det är en klassiker här – men behövde hjälp att hålla kameran och nu fick jag den av min syster. Det är gammal banvall, platsen är Vista Kulle, det gick en liten järnväg mellan Huskvarna och Bunn och en bit längre bort står loket kvar i ett museum.

  1. *varning för besserivveri och kanske en smula mansplaining* Då vet jag vilken bana det var. Den skulle ha gått mellan Jönköping till Gripenberg, där den skulle knytas ihop med Södra stambanan. Tanken var att det skulle bli enkelt för Husqvarna och andra företag att transportera råmaterial och färdiga produkter ut i världen. Tyvärr så räckte pengarna bara till ett extremt smalt smalspår och pengarna tog slut innan banan kom fram till Gripenberg. Den var i drift i några årtionden men det var svårt att få ekonomin att gå ihop.

    1. Oj, vilken koll du har! Jag vet – jag tänkte bara inte att jag skulle dra hela storyn. För några år sedan följde jag med min morfar på teaterföreställning med Skärstad hembygdsförening, de gjorde en uppsättning om järnvägen och morfar berättade att hans mamma Elna åkte med på den allra sista turen som kördes. Minns inte alla detaljer men personen som drev projektet var väl patron eller annat viktigt på Lyckås Gård och flyttade därifrån när allting fallerade. 😀

    2. P.S. Jag kommer ALDRIG att räkna dina kommentarer som besserwisseri eller mansplaining, uppskattar så himla mycket att du hänger här och kommenterar!!! <3

  2. Tack Elna! Min mormor kom ju från dina trakter och genom min mamma har jag hör en del om din del av landet och gjort lite efterforskningar själv. Dessutom är jag i järnvägsbranchen. Försökte besöka museet i Kaxholmen efter att vi cyklade från Gränna till Haurida för ett par år sedan. Efter att du skrev om Bauerleden. Men museet var bokat för en privat tillställning så vi fick inte komma in.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också