I vintras spenderade jag ett dygn på Trakt Forest Hotel tillsammans med mina kollegor på Placebrander. Vi arbetar remote, asynkront, på distans, från våra favoritplatser men inte platsoberoende. Hade vi varit platsoberoende hade vi ju arbetat från samma plats – jag är inte så förtjust i det ordet. Vi är i allra högsta grad beroende av våra egna platser för att få livet att funka – men jobbet är inte beroende av var vi befinner oss.
(Scrolla ned om det är bilder du är sugen på, jag vill passa på att berätta lite först för dig som gillar text!)
Hur som. De allra flesta är anställda, men jag och en kollega till är huskonsulter. Det funkar bäst för mig att vara min egen och jag är innerligt tacksam att jag får arbeta nära det här gänget och allt spännande de gör. Jag får ha dem som kollegor och vara en del av en härlig platsutvecklarvardag där jag bidrar med det jag gör bäst. Så kul.
Ibland träffas vi allihop, trots att vårt distansjobb fungerar oerhört bra är det viktigt och värdefullt att ses. I januari började vi vårt arbetsår med en konferens på Trakt Forest Hotel. Det var så fint där att till och med jag som bor i skogen blev imponerad.
Grejen med Trakt Forest Hotel är de arkitektritade skogssviterna i kombination med ett fantastiskt kök. Sviterna är trädkojor på höga pelare inbäddade i gammelskog på en höjd. Det finns stora fönster ut mot skogen och det finns takfönster i sovrummet. Gert Wingårdh har ritat och upplevelsen styrs av årstiden.
Vi var på plats ett par januaridagar med barmark. Vi åt makalöst god mat gjord från lokala råvaror, konferensade oss i huvudbyggnaden med break för walk and talk med picknick. Om kvällen tog jag en löprunda med pannlampa i mörka skogar och sedan badade vi badtunna. Är väldigt glad att jag fick möjlighet att uppleva det här stället och dessutom med människor jag alltid lär mig nya, smarta och bra saker av.
De här dagarna blev en fin inledning på arbetsåret och jag är verkligen glad att jag fick följa med och uppleva Trakt Forest Hotel.
Det som imponerade mig allra mest med Trakt Forest Hotel och Traktköket är företagsamheten bakom. Viljan att hitta ett sätt att försörja sig på sin gård, precis som tidigare generationer gjort. Driftigheten, modet och företagsamheten som får storstadsmänniskor från hela världen att vilja åka till Småland och koppla bort med god mat och arkitektritad träkoja.