Videobloggat: planka uppochned med katt

Någonstans i en sms-konversation med fokus på träning kom jag och vännen J in på plankan. Vi har tävlat i jägarvila innan och där blir jag helt utklassad, men kaaaaaanske att jag skulle ta honom i planka. En stund senare messade han att han testat och stod i 3.10 (är dock övertygad om att han klarar mycket längre om han hade någon som livepeppar). Hursomhelst – där började min idiotgen vakna litegrann. Tävla är ju kul. Dessutom har Ingrid skrivit lite om sitt plankan battle i några inlägg nu – och det inspirerar också. Senare kom ett träningslåtstips. 4 minuter och 16 sekunder ös. Bestämde mig för att försöka stå hela låten i planka. Helt övertygad om att jag skulle klara det.

För att få lite virtuell pepp filmade jag kalaset. Man måste ju ha bevis om det går ap-bra! Fast vände såklart telefonen uppochned, och det är ju lite överdrivet typiskt mig, men samtidigt rätt skönt – man vill ju inte bli misstagen för moderiktigt videobloggproffs. Katten Pixel gjorde sitt bästa för att höja spänningen genom att inledningsvis bita lite i datorskärmen och sedan spatsera runt och kela och spana, för att avslutningsvis sätta sig i trappen och stirra med förskräckta små ögon. Den gillar inte mjölksyrasur matte som låter och svär.

Misslyckades och har satt upp ett nytt mål. Jag byter låt till Lose Yourself med Eminem, den är 5.20 och om en månad ska jag planka mig igenom hela låten. Lätt plätt. (Och då ska det vara en stabil kvalitetsplanka. Punkt.) Tills dess:  Varsågoda, en knasboll som plankar uppochned tillsammans med en katt.

 

0
16 comments
  1. Grymt, jag antar utmaningen – för det var väl en utmaning?! 😉 Jag laddar med Eminem och kör igång träningen genast 🙂

  2. Men vad härligt att du också börjat planka! Och bra grej detta med att ha en låt att stå igenom istället för att kolla på klockan. Vi kan battla över nätet! Jag följer dina framsteg och ska uppdatera om mina egna 😉

    1. Tänkte testa om det är lättare att lura psyket med hjälp av en låt. Enkelt mål också 🙂 Det blir en bra core-vinter detta, the battle is on!

  3. Hahaha, fantastisk film – i all sin enkelhet 😀
    Katter och plankan är en spännande kombination. Pälsbollen här hemma brukar gärna vilja hoppa upp på min rygg när jag kör, det blir satanas tungt med en 4 kgs klump i ländryggen.
    F.ö. blir jag också pepp på att anta det här som en utmaning 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like