Älska vintercyklingen!

Förra helgen var Jimmy här och hälsade på, och vi hade sådär roligt som vi alltid har när vi cyklar ihop. Det blev många skratt och många mil och såklart lite kalla fötter, istappar i buffen och värkande händer. Det var rejält kallt – och vi turades väl om att frysa om fötterna eller händerna, även om man har mycket kläder på sig kan ju vintercykling vara lite omständigt. Man får helt enkelt stå ut med att man måste hoppa av cykeln och springa igång ett par värkande fötter emellanåt – särskilt när temperaturen är lägre än minus tio grader. Och det var den.

Men när man inte fryser – då är vintercykling helt fantastiskt. En helt vanlig grusvägskorsning kan förvandlas till vackrast tänkbara plats. Det blir så lugnt och stilla och tyst i skogen, och allt är så vackert när det är inbäddat i snö och rimfrost. En skog i snö och vintersol kan bli så vacker att det gör ont. Älskar, älskar, älskar verkligen att cykla i snö!

Det har varit lite lätt bloggtorka under veckan. Livet etc. Ibland hinner man inte. Lovar bot och bättring och är väldigt glad över att ni kikat förbi även när jag varit usel på att uppdatera. I helgen blir det mer cykla i snö, det blir inomhuscykling – racer på löparbana, och om jag hinner kladda av gammal valla och kladda på ny kanske det blir lite längdskidmjölksyrachock också.

Terroriststilen rockar!

Jimmy bland granar som ser ut som från vykort

Lättparkerat i snön!

Skog om vintern. En helt vanlig grusvägskorsning blir magiskt vacker i vinterskrud.

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like