Men det här med att cykla inne?

Att cykla inomhus, som vi gjorde på Stadium Arena i Norrköping i lördags kväll – kan det verkligen vara något att ha? Runt, runt på en löparbana i två timmar?

 
Lite organiserad intervallkörning där en gubbe sticker i varje kurva för att spurta ifrån klungan och ifatt svansen. Snabbisen i gul-vitt är Martin Filipsson – där gick det undan vill jag lova!

 Jodå – det är faktiskt riktigt kul. Och extra kul att upptäcka att den fart jag tyckte var snabb förra året, i år var den fart jag låg och myscyklade i. Hello progress – I’m in love with you!

Vi kör vänstervarv med velodromregler – det är viktigt att alla vet hur man kör om och hur man växlar bana, annars kan det bli läskiga krascher. Ingen får åka med tubdäck och att ha flaskor på cykeln och lösa pinaler i fickorna är typiskt förbjudet. Jag fick några pikar för att jag på bilderna som togs sportar brillor – men de behövs faktiskt. När man bryter 35 km/h-vallen känns det lite som hyfsad motvind av luftmotståndet och för kontaktlinsbärare är glasögon ett måste. Körde utan några gånger förra året och fick rödkantade ledsna ögon och torra kontaktlinser av det.

Brillor på – inomhus också!Inomhusbruttan

När farten blir för hög känns det lite otäckt och när man blir trött kan det vara lite sisådär med fokus i kurvorna – och då är det läge för det allra bästa med inomhuscyklandet. Att hänga på tjockmattorna i mitten, äta lite banan, snacka lite skit, pilla på andras cyklar, lära sig mer om hjul, snacka lite mer skit och njuta av kortkort häng med cykelkompisarna mitt i mörka vintern.

Lite synd att inte fler tjejer dök upp dock. Det var jag och grabbarna. Jag är väl tokförtjust i grabbarna men tycker ändå det är kul när man slipper vara “tjejen” i bestämd form. Komsi, komsi – det är kul, i januari är det dags igen!

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också