Cykelpump eller CO2-patron? [Tips & Tricks]

Det här med CO2-patron istället för pump, är det en bra grej?

Ganska många cyklister åker runt med en patron/CO2-pump i bakfickan ifall de skulle få punka. Supersmart och smidigt – patronen kan pumpa upp högt tryck och tar inte alls lika mycket spejs i bakfickan på cykeltröjan som en slang gör och om du punkterar racern är det lättare att få högt och bra tryck med patron än med pump. MEN. Har du provat hur den funkar? Jag har har en minipump i bakfickan men ett tag körde jag runt med en CO2-pump och när punkan infann sig var jag ju ganska glad att jag hade sällskap av en erfaren cyklist som hade koll på hur man gör med patroner, för det hade jag ingen aning om.

Visste du tillexempel att patronen blir väldigt kall att hålla i när du använder den? Ett tips (om du inte har en variant där patronen sitter skyddad av ett hölje eller neopren) är att inte vara barfingrad, vira in patronen i en buff eller annat tyg om du har korta handskar, andars blir det kallt om tassarna. Och du har ju faktiskt bara ett försök på dig, så det gäller ju att du får till det. Köp en extra patron och testa hemma så att du faktiskt vet hur du ska göra när det väl gäller!

CO2-pump från Lezyne

 

 

 

4
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också