VELO: Nytt från vännerna på Craft

Craft Velo dam-bib

Craft är ju ett varumärke som får mitt hjärta att banka hårt, jag tycker om deras saker mycket  – kanske lite extra mycket sedan jag var i Borås och tog en förmiddagskaffe med Craft-Malin förra veckan. Erkänn att ni är lite nyfikna på vad jag gjorde där? Det får ni vara ett litet tag till!

Hursomhelst – igår fick jag ett pressutskick från Craft, det är dags för vårnyheter och en ny kollektion: Velo. Jag gillar den och klistrar helt enkelt in det Craft skrev här så får ni läsa själva: Craft Velo för herrar

Till SS16 presenterar Craft en helt ny kollektion inom cykling: Velo. Med genomtänkta material och en helt ny typ av bib för tjejer är Velo ett komplett koncept för cyklister som vill att pengarna ska räcka till en större cykelgarderob.

Med Velo utökar Craft sitt sortiment av cykelplagg till alla som cyklar; oavsett nivå eller målsättning. Kollektionen Velo är framtagen för de som insett tjusningen med cykling men som också delar stora delar av sin träning med andra sporter.

Velo finns för herr och dam men bland plaggen som sticker ut lite särskilt är Velo bib shorts för dam, med en helt ny bibkonstruktion fram.

– Vi ville göra en bib shorts som verkligen passar den kvinnliga kroppen, säger Malin Caron, designchef på Craft Sportswear.

Genom att anpassa hängslena framtill på cykelbyxan att gå mellan brösten passar Velo bib shorts kvinnor med lite större byst.

– Många tjejer som har cykelbyxor med en vanlig bib-konstruktion får känsaln av att hängslena åker för långt åt sidorna. Att istället ha den i mellan brösten gör att den sitter bättre på plats, menar Malin Caron.

– Benavsluten är breda och formade så att de inte skär in, och ger ett feminint uttryck.

Velo bib shorts finns även för män i klassisk design, samt som knickers (utan hängslen) och shorts (utan pad) för både män och kvinnor.

Fler plagg i kollektionen är Velo wind jacket för herr och dam, en vindtät och vattenavstötande jacka med meshpaneler för effektiv fukttransport och en passform anpassad för sittställningen på cykeln.

Bland Velo jerseys finns flera olika färgställningar att välja bland. Materialet andas och transporterar effektivt bort fukt från huden så att du som cyklist kan fokusera på en skönare upplevelse.

Vad tror ni förresten om den nya dam-biben? Jag ger stor tumme upp för breda benavslut som inte skär in, men har aldrig upplevt att hängslena åker ut för mycket åt sidan men det kan ju bero på att jag har liten byst – den syns knappt när sport-BH:n är på, om man har större är det säkert lite klurigare. Hursomhelst – jag hejar på Craft, det är kul att ni fortsätter jobba med bra dam-sortiment, och att ni gör det utan att ta till blomtricket! Velo Bib Short DamVelo Bib Shorts i poppigt mönster

 

 

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like