Monark och fyror – min nya kärlek

Jag har en ny kärlek. Monarken. Den står i klubblokalen, den är felkalibrerad så det står härliga till (hey, hey, hey – ikväll sa den att jag körde fyror på typ 600 watt, höhöhö) den är högst osexig men jag tokgillar den. Just nu är fyror min favorit-intervall och jag snöar ju som bekant in på saker så fyror på Monark är det ENDA jag vill träna om kvällarna nu. Fyror går väl snart över men Monarken, den är jag nog kär i for life, wattbiken som jag tidigare varit helt insnöad på kan slänga sig i väggen, Monarken bjuckar på skönt motstånd och mindre oväsen, enkelt och anspråkslöst men effektivt, förstå lyxen att ha det som Öijer som har en stående i sin egen källare.

Monark ger starka ben

Ikväll körde jag sex stycken fyror på och en såndär gosig fyrtio-tjugo-tabata. Har ingen aning om ifall det var optimalt, men det var just precis det jag kände för och jag orkade ta i massor och blev trött i benen och toknöjd.

Post-monark-selfie i fina cykelkurbits

Nu kom jag förresten på vad det var jag som skulle bli min poäng med det här inlägget. Att jag läste i senast numret av Bicycling om att många cyklister har en hemlig förälskelse i sin Monark och blev så himla glad över det för jag trodde på riktigt att jag var helt bakom flötet som på nolltid blivit så förtjust i något så blåvitt som en testcykel från Monark, men som alltid visar det sig att man inte är ensam. Skönt hörrni, eller hur?

1
 1. Jisses vad du kör! Fyror – jag hatar dom. Mer än allt annat. 8:or går bättre 3:or också men fyror. Fast när jag läser dina inlägg om dem suger det lite i intervalltarmen ändå.
  Vill också ha en monark! Tror jag också skulle falla handlöst. Varför har inte mitt gym en sån.

  1. Jag kanske inte tar i tillräckligt hårt då 😉
   Åttor är en av mina utomhusälsklingar, älskar att mata åttor på racern! Ni har ingen gammal Monark ståendes i klubblokalen, det är i mörka vrår i klubblokaler monarkar bor, har sällan sett dem på gym.

 2. Tur du har då som gillar fyror ;p Kan inte säga att jag delar den åsikten… Monarken däremot – BÄST!! Ibland är det enkla det bästa. Vi har en med viktkorg och den är brutalt ärlig beträffande watt…
  Kör hårt!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också