Allt det där runt omkring

Monark IKHP

Ibland suckar min sambo åt mig för jag lägger så mycket tid på allt det där runtomkring träningen. Jag äter frukost långsamt, drar på mig cykelbyxor och sport-bh och pillar lite med något blogginlägg samtidigt som jag fixar en andra omgång kaffe och det går liksom inte fort och effektivt. Efter passet dräller jag runt och mumsar banan, pillar med mobilkameran för att kanske få till någon bild, kollar av mina sociala medier och är allmänt ineffektiv och sunkig och långsam innan jag väl kommer in i en dusch och duschar alldeles för länge.

När det ska drällas både före och efter träning tar det ju rätt mycket (understatement) tid att träna. Men ibland tycker jag det är så himla skönt att drälla – som att drällandet blir någon form av mindfullness och alla kringprylar blir lite ritual och avkoppling. Jag tror jag gillar allt det där runt omkring träningen lika mycket som träningen ibland. Någon som känner igen sig?

10
 1. Spot on!! Fick hörra igår att jag tränade så länge. Vadå jag ledde ju bara 90 min Giro 4 mellan 18,30-20,00…. Åkte väl vid 18 och var hemma vid 21…

 2. Nja jag kan inte riktigt säga att jag känner igen mig helt, för träningen är en plats där jag stänger av allt annat. Alltså inga foton, ingen mobil, inga sociala medier, eller blogginlägg. Jag är nog mer den som snabbt hoppar in i duschen, fast här kan jag gärna njuta en stund, sen hoppar snabbt i kläder för att dra vidare. Men jag håller med om att träningen tar väldigt mycket tid, alltså allt runt omkring. Transport hit/dit, omklädning, logistik osv – det brukar vara det som stoppar mig.

  1. Skönt! Jag är ju ganska uppkopplad runtomkring träningen – men det är ju också det som gör det möjligt att jag ska kunna hålla på på den nivån jag gör med det material jag använder. Det kanske är fifty-fifty när jag funderar vidare – hälften av passen är uppkopplade och dokumenterade och hälften är mobilfria. När man tränar borta blir det lite mindre dräll efteråt, inte så mysigt att drälla omkring i gymmiga omklädningsrum. Tycker din effektivitet efter passen verkar super, ska kanske öva mig på det ibland!

  1. Det är ju ganska gött att lata sig efteråt ju, när man är sådär härligt trött och genomtränad och nöjd!

 3. Nja inte inför om det inte är på morgonen i stugan, då tar frukosten lång tid och påklädningen lika. Men annars är jag snabbt i väg på träningen och fullt fokus tills jag är slut. men sedan så, det tas någon bild, det ska kollas lite på mobilen, fikas, ätas lite till, vila så klart och innan den där duschen är gjord har det börjat klia på kroppen av all intorkad svett. Men jag gillar den stunden efteråt, den hör till och i min värld får träningen ta tid, både under och efter!

  1. Jag håller med dig, den där stunden efteråt hör till och det är skönt när träningen kan ta tid.

 4. Både ja och nej. Jag tycker att allt kringjobb, som dusch, mat, byta om, fixa håret innan, fixa håret efter osv osv i all oändlighet är tusen gånger jobbigare än vilket träningspass som helst. Jag har helt enkelt löst det genom att alltid ha träningskläder på mig nuförtiden… Så visst blir det en del drällande. Om jag inte skall iväg utan bara jobbar hemma kommer duschen ofta inte förrän till kvällen 😉 Kan dock tillägga att jag svettas väldigt lite och luktar sällan svett. Men ändå…

  1. Träningskläder är BÄSTA myskläderna (eller ja, inte cykelbyxor, det är inte så skönt att mysa i, men träningstights – åh, galet bra att mysa i).
   Skönt att inte svettas så mycket, jag svettas rätt mycket när jag är i bra form så efter inomhuspass är kläderna inte så fräscha…

 5. EXAKT sådär är det för mig också. Det tar jättelång tid innan för jag hittar på saker som jag bara måste göra just då ungefär samtidigt som jag byter om till träningskläder. Efteråt kan jag bli sittande länge innan jag får tummen ur och hoppar in i duschen. Jag har märkt att sambon accepterar det mer om jag kombinerar drällandet (läs: skanna instagram och sånt) med att göra några stretchövningar på yogamattan. Det blir liksom ett kamouflerat drällande… 😉

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också