Tre tecken på att jag borde cykelpendla till jobbet

Högre makter skickar massa hemliga men uppenbara vardagssignaler om att det är dags att ta tag i det där med cykelpendlingen:

 1. Jag körde sönder svindyr V70-fälg mot trottoarkant när jag skulle parkera häromdagen. Gah, jag ogillar både dyra fälgar och att trassla mig in i en parkeringsruta.
 2. Det satt en p-bot på vindrutan igår. Fyrahundra jävla spänn som hade varit fett nice att lägga på en anmälningsavgift till kul lopp istället. BAJS!
 3. Fick ett stenskott idag. SMACK så satt det en sten i rutan när jag för en gångs skulle både höll hastighet och avstånd.

Vad har jag för ursäkt att inte cykelpendla då, jag som älskar cykel så himla mycket? Två ursäkter:

 1. Jag ogillar att ha ryggsäck och har dessutom ingen bra pendlarrygga.
 2. Jag behöver ofta ha med mig MTB och träningsprylar in till jobbet för kvällsträning eller så behöver jag träningsvila.

Det håller inte. EN dag i veckan borde jag ju ta mig till jobbet med cykel eller hur? Vi bestämmer det nu tycker jag, träningsplaneringen får helt enkelt innehålla cykelpendling och avstämning följer förstås. Med lätt packning kan man ju förresten MTB-pendla och ta vägen över Vistabanan eller annan kul stig på vägen hem, lägga ryggan i en buske och bränna några roliga varv när man ändå är i krokarna.

1
 1. Jag har börjat cykelpendla till jobbet för att både komma över min rädsla för att cykla och att komma i form jag kan ju inte skylla på kraschen längre 🙂
  Jag hittade en sjukt bra ryggsäck från vaude! Superryggsäck!!

   1. Lastar man fullt i väskan blir det säkert instabilt men en laptop och ombyteskläder borde inte märkas av så mycket hoppas jag så jag har valt att chansa på den. Jag får avlägga en rapport när/om jag får den 🙂

 2. Jag har USWE F6 PRO rygga/vätskesystem. Den är kanske stor för att ha på tävling om man vill vara lätt (men jag har inga problem med att ha lite extra med mig, tävlar inte på din nivå 😄)
  Den rymmer 15l varav 3l vätska om man vill. Det borde räcka till att få med sig lite kläder och verktyg/slang/nutrition. Alternativt om man inte cyklar på måndag till jobbet så kan man ju ta med sig kläder dit dagen före så slipper man ha det på ryggen 😃

  1. Googlade den, och den verkar smidig, men den rymmer inte min dator som måste med. Ena dagen är jag på kontoret och nästa jobbar jag hemifrån så min MacBook Pro måste alltid med. Otympligt! 🙂

 3. Cykelpendling är verkligen skitbra men så snart man hoppar över en planerad dag är det lätt att hamna ur fas! Jag har också som mål att köra en dag i veckan och i går blev det av (slarvade förra veckan…). Det var kallt på morgonen men en riktigt fin eftermiddag/kväll så då blev det en extrarunda. På morgonen cyklar jag helst snabbaste vägen bara rakt på 🙂

  1. Så gjorde jag i Norrköping, rullade snabbaste till jobbet och körde en lång vända hem. Det var gött!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också