SM-banan i Värnamo

Hej vänner, visst var det härligt med långhelg? Jag har njutit av varenda sekund och hunnit med mycket kul. En långrunda på Baurleden från Huskvarna till Ölmstad i fredags eftermiddag, en härlig lördag då jag körde MTB och föreläste i Norrköping, en söndag med långrunda på Grännaberget och så förstås – en nationaldag på SM-banan i Värnamo och den tänkte ska ni få en kort rapport från.

Hiss eller diss, vad tror ni? Hiss förstås, den var verkligen rolig. Om förra årets SM-bana var spektakulär för publiken så är årets SM-bana spektakulärt rolig för åkarna. Den är längre, en sisådär sju kilometer, den har många höjdmeter men de är ganska jämt fördelade. Förra årets SM-bana var en överjävlig uppförsåkning följt av ett låååångt kul nedför, årets bana är lite mer lagom. Det är jobbigt ett tag, sedan kommer det lite flow, sedan blir det jobbigt igen, sedan kommer det flow – jamen ni hajar – balansen tycker jag är fin. Lite av allt men i lagoma doser och åkningen är överlag superkul. Det är mycket kurvor, stenhällar och branta kortisar nedför, det finns några hopp, det är pumptrackpucklar och det bjuds på en galet lång stenkista.

Arenamässigt liknar det hur det var i Hallby förförra året, lite mindre flashigt än Isaberg med sin fina restaurang och stugby men så himla jordnära och mysigt och typiskt klassisk, svensk MTB-tävlingsarena där det kommer bli fint att hänga.

Vår dag i Värnamo bjöd på massor av sol, en lång och härlig picknick i gröngräset, teknikträning och skratt. Jag var väldigt trött i huvudet men körde på fint ändå. Det dök upp klubbkompisar i flera omgångar och det är också en grej jag gillar med SM-häng, det kommer folk och kör och pratar och hänger i alla möjliga konstallationer och det är så himla lyxigt att SM går i Småland för tredje året i rad så en kan göra sådana här dagsturer till arenan innan det smäller i juli.

Stor tumme upp för en fin, rolig och alldeles lagom utmanande bana (nope, jag kör inte riktigt alla A-spår ännu men kände mig ändå riktigt grym och glad och bra på den här banan) och massor, massor, massor av beröm till gänget som lägger ned tid på att bygga. Grymt jobbat!

 

SM_varnamo_2016-20 SM_varnamo_2016-18 SM_varnamo_2016-19 SM_varnamo_2016-17 SM_varnamo_2016-16 SM_varnamo_2016-15 SM_varnamo_2016-14
SM_varnamo_2016-12 SM_varnamo_2016-11 SM_varnamo_2016-10 SM_varnamo_2016-9 SM_varnamo_2016-7 SM_varnamo_2016-8 SM_varnamo_2016-6 SM_varnamo_2016-4 SM_varnamo_2016-5 SM_varnamo_2016-3 SM_varnamo_2016-2

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också