Stilstudie uppför backe + tekniktips uppför

När jag var i Norrköping och föreläste och tekniktränade i början av sommaren körde vi ju stafett på en bana med en riktigt brant och slirig backe. Underlaget var ett tjockt täcke barr som var strösslat med kottar och det var riktigt klurigt att ta sig uppför. Jag är ju dock rätt bra på branta och kluriga uppförsbackar och tog mig upp och idag hittade jag den här filmen på youtube och det ser ju precis som vanligt inte så brant och lurigt ut på film.

Hur ska man ta sig upp för branta backar då? Här är några tips:
-Håll blicken långt fram, titta dit du ska.
-Ha inte för lätt växel. Många lägger i den lättaste de har, men ofta blir det faktiskt lättare med något tyngre, experimentera!
-Justera tyngdpunkten, inte för långt fram och inte för långt bak och är det riktigt brant kan det vara enklast att sitta ned och liksom försöka komma så nära hojen som möjligt, precis som jag gör på filmen.

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också