Septemberskatter från trädgården

Tomater och höstaster

Idag slog höstastern ut. Och fyra tomater var mogna. Jag har massor av tomatplantor men i början av sommaren stod de inte tillräckligt soligt – först i slutet av juli flyttade vi dem till söderväggen vid garaget och nu äntligen börjar alla gröna tomater bli röda. Jag blir liksom alldeles lycklig av att kunna plocka in skatter från trädgården och är så glad för mina pallkragar. Sockerärter, persilja, dill, ringblommor, luktärter, morötter och potatis – och när den sista potatisen var skördade gjorde jag en sen sådd med rädisa och mangold som jag hoppas ska hinna bli klara innan nattfrosten kommer. Älsk på trädgård.

Tomaterna åt vi förresten till middagen ikväll. Stekt fläskkotlett med svampsås (min syster fixade både svamp och sås – det är lyxigt att ha en kock inneboende) och potatis till det. Sådan där bra mat som man får starka cykelben av.

hemodlade_tomater_aster-2 Hemodlade tomater

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också