Äventyr i Östergötland till helgen: Ceres Challenge

Tävlingslicens 2018

Vet ni vad mina vänner, nu har jag tackat ja till en utmaning som nog är några snäpp jobbigare än jag först tänkte. Niklas från Kolmårdens MTB ringde upp och undrade om jag ville hoppa in i deras damlag och tillsammans med Alicia och Anjang köra Ceres Challenge utanför Norrköping på lördag – ett äventyr helt i min smak.

Ceres Challenge är en utmaning med femtiotre kilometer stig och det sägs vara superkul, ett lopp jag varit sugen på tidigare men som jag tänkt att jag nog absolut inte var i form för. Efter att ha funderat lite och löst logistiken och försäkrat mig om att vi skulle köra kravlöst med målet att ha kul tackade jag ja.

Så. På lördag (ehm, lördag är redan i morgon ju) är det dags för ett nytt äventyr i Östergötland, femtiotre kilometer stig som arrangörerna intygar är “riktig mtb-åkning och inget för den som är rädd för skrapsår” i lag. Det är tre personer i varje lag och klockan stannar när siste man eller kvinna i laget korsar mållinjen. Jag har träffat tjejerna i mitt lag tidigare, kört mot Anjang i någon Västgötacup för några år sedan och sedan småpratat på tävlingar när hon supportat Niklas och så har jag hejat på Alicia snabbt över en middag efter MTB-dagen i Norrköping, men egentligen inte cyklat tillsammans med någon av dem. Det ska bli superkul att lära känna dem bättre.

Loppet börjar i Stavsjö utanför Norrköping och man cyklar Sörmlandsleden till målgång i Katrineholm. På vägen passerar man ledens högsta punkt, det låter med andra ord som att det kan bli backigt. När jag kikade på förra årets vinnartid insåg jag att det här är en riktig jäkla utmaning för om det snabba gänget grabbar som vann behövde tre och en halv timme på 53 kilometer, då jäklar är det tekniskt. Behöver jag säga att jag är lite extra nöjd med att ha min stigmumsarmaskin nu?

Hursomhelst –  nu måste jag skriva klart race reporten från förra lagäventyret i Östergötland, Mera Lera 12H, för efter helgen har jag en ny och spännande rapport att skriva. Lika delar pepp och skräckslagen förtjusning inför detta, ni håller väl en tumme för oss i morgon?

Blev plötsligt mycket att göra idag, det behövs en fredagslista:

 • Tvätta, serva, smörja och gå igenom min Scott Spark RC 700. Alltid överdrivet mycket kärlek till cykeln inför lopp.
 • Planera energi. Jag var och handlade gel på Sportson igår.
 • Lägga fram cykelkläder.
 • Packa ombyte och duschgrejer
 • Märka ut några bra svampställen på karta åt min syrra som hänger med som chaufför, hon måste ha något vettigt att göra när vi hojelimojar.
 • Rulla igång benen, det blir nog ett lugnt pass med några snabba, korta, lätta intervaller. Innan cykeln tvättas.
 • Äta ordentligt
 • Leta fram stora vattenflaskan till hojen. (Funderade på att låna en camelback men jag avskyr ryggsäck ju!)
 • Fylla sadelväskan med grejer som räddar eventuella haverier. Pump, slang, verktyg och lite annat pill.
 • Bre frukostmackor (åker snooooortidigt och jag är ju morgontröttast i universum).
 • Skriva klart rejsrapporten från ML12H och fixa lite med andra uppdrag jag har.
 • Fredagsmysa!!! (Typ viktigaste punkten!)
1
 1. Du kommer ha så kul, roligaste tävlingen du kan köra. Tyvärr har jag själv blivit förkyld men kommer heja på er. //Tobbe

 2. Du vet att om du ändrar dig och vill ha en camelback så bor vi längs vägen. Bara att svänga förbi. Kan lägga ut en på trappen! Det där blir ju grymt! GO GO GO! Pang-Pang i benen vetts 😉

  1. Bästa du, vad glad jag blev för erbjudandet! Men jag chansar på att stora flaskan och två vätskedepåer ska räcka. KRAM!!!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också