Crosspeppen + filmsnutt från stranden

Cyclocross

Crosspeppen är stor hos mig just nu, fastän jag inte ens vet om jag gillar det där med cross ännu, men jag tänkte testa. Lite förenklat är en cykelcross som en stadigare landsvägscykel fast med skivbromsar och grövre däck och något bredare styre och den går att cykla lite överallt. Grusväg, asfalt, enklare stig, gräsmatta, sand – den fixar det mesta och när man tävlar i CX kör man varvbana med hinder som man cyklar igenom om man kan, annars hoppar man av hojen, slänger upp den på axeln och springer. Tävlingssäsongen drog igång förra helgen, för det där med CX, det är traditionellt höstig business det.

img_2130.jpg

Jag har aldrig tävlat i cross. Jag gillar breda styren, dämpare och stökig stig men nu är jag faktiskt sugen, att testa nya grejer är ju alltid kul och jag har ju faktiskt en cross i garaget. Ni vet den där Scott Speedster CX-hojen som jag köpte i vintras för att ha som pendlarhoj men inte har pendlat på för att jag inte gillar tidiga mornar och ryggsäckar? Japp – jag ska plocka av skärmarna och testa det här med CX-rejs tänkte jag. Det kan ju inte vara så svårt?
Cykelcrosspeppen

På mitt lugna pass i måndags passade jag på att testa hur det är att köra smala hjul genom sand nere på stranden i Röttle utanför Gränna. Slirigt men kul, kolla här – 20 sekunder sandstrand ligger nu uppe på min youtube-kanal om du inte redan sett det på instagram.

Projekt prova CX börjar med Wåffelcrossen i Jönköping till helgen, sedan får vi se. Wåffelcrossen är ett härligt arrangemang fullt med cykellycka och kompiskänsla och alla kan vara med. Jag har gjort som många gör tidigare, kört på min MTB men i år ska jag testa på crossen, det kan ju bara bli kul. Är du i krokarna tycker jag att du ska hänga med!

Förresten, ni som redan är hemma på CX, vad har ni för smarta tips och tricks och vad behöver jag tänka på? Hit me!!!

Cykelcross från SportsonRöttle hamn

 

 

 

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också