Tomatreglerna

Hemodlade tomater

Vi har haft viktiga regler här hemma under hösten: man måste äta tomater. Man måste äta massor av tomater. Och sedan måste man äta tomater igen. För det blev massor, massor, massor av tomater av fröna jag pillade ned i krukor tidigt i våras.

Vi har inte behövt köpa tomater på ett par månader och vi har kunnat gå och plocka och äta tomater direkt från plantorna, som godis, närsomhelst. Jag har känt mig stolt över tomaterna. Det har tagit tid och omsorg, många liter vatten och lite kringflyttande i trädgården och jag blev förvånad över resultatet, tänk – det var ju inte så klurigt ändå att odla tomater ändå. tomater-4Tomatregeln tomater-3

Häromkvällen knipsade jag de sista tomaterna från plantorna som stod och vissnade i uterummet och tog in och la på bricka för att mogna inomhus och sedan klippte jag ned de gulnande buskarna och hivade dem på komposthögen, galet nöjd över att ha skördat överdrivet mycket tomater under sommaren och samtidigt lite förbryllad – det kommer att kännas jättekonstigt att köpa tomater i affären igen.

Fler tomatinlägg:
När jag välte mitt kamerastativ rakt ned i tomatplantorna
-När de första tomaterna mognade hemma

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också