Höst i Röttle och Västanå

Höstiga långpromenader kan vara bland det bästa just nu. Vackra färger, dova toner, frisk luft och så länge man klär sig rätt är det väldigt skönt att vara ute. Vi tog en långpromenad på stigarna runt Röttle by och Västanå slott förra söndagen, J och jag. Vi började nere i byn, vid Rasmus kvarn och sedan följde vi en gammal stig längst med ravinen fram till brofästet under E4:an. Där känner man sig ytterst liten som människa, bron är så galet stor – jag som är lite höjdrädd får brutalt mycket magkittel och svindel av att stå vid brofundamentet och titta.

Vi klättrade nedåt i ravinen efter brofästet och följde ån ett slag. Terrängen var oländig och rätt klurig att gå i och till slut bestämde vi oss för att klättra upp igen och hamnade vid golfbanan. Vi gick förbi slottet och in på strövstigarna bakom Von Otterska grav- & minnesplatsen och vidare ut på en led som tog oss ned till Röttle by igen. Så tokigt fint och så skönt att ha spenderat några goa timmar utomhus ihop.

rottle_vastana_rasterna rottle_vastana_rasterna-2 rottle_vastana_rasterna-3 rottle_vastana_rasterna-4 rottle_vastana_rasterna-5 rottle_vastana_rasterna-6
rottle_vastana_rasterna-8 rottle_vastana_rasterna-9 rottle_vastana_rasterna-10 rottle_vastana_rasterna-11 rottle_vastana_rasterna-12 rottle_vastana_rasterna-15 rottle_vastana_rasterna-16 rottle_vastana_rasterna-17 rottle_vastana_rasterna-18 rottle_vastana_rasterna-19 rottle_vastana_rasterna-20 rottle_vastana_rasterna-21
rottle_vastana_rasterna-23 rottle_vastana_rasterna-24 rottle_vastana_rasterna-25 rottle_vastana_rasterna-26 rottle_vastana_rasterna-27

 

2
  1. Så fantastiskt vackert och vilka fina bilder. Är det mellan Gränna och Huskvarna? Hösten kan både vara ljuvlig och vidrig.

    1. Det är ganska nära Gränna faktiskt, Röttle by – en kulturhistoriskt viktigt plats eftersom det är en av få byar som inte skiftades när laga skifte ägde rum. Det finns också två fina kvarnar, Rasmus kvarn och Jerusalems kvarn och den ena är fortfarande i drift. Verkligen värt ett besök!

  2. Är östgöte med rötter i Småland, Nässjö och Haurida och har föräldrarna utanför Mjölby så jag är i krokarna ibland. Är det som en uppmärkt vandringsled? Låter som värt ett besök, tack för tipset.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också