Sjöängscrossen/CXSM 2016

Sjöängscrossen 2016

Hörrni här kommer den korta storyn från CXSM i Eksjö:

Jag trodde inte jag skulle fixa det.
Det gjorde jag, jag tog mig samman och startade i dagens svenska mästerskap i cyclocross.
Jag har aldrig kört en CX-tävling innan.
Det gjorde inget, det var ungefär som en Wåffelcross – mest kul. Ingenstans man känner att man kan dö på som det är ibland på XC-tävlingarna.
Jag hade inte provkört banan.
Det gjorde inget, jag chillade lite på första varvet och det gick hur fint som helst.
Jag hade inte värmt upp innan.
Det gjorde inget, jag blev snabbt varm.

Vet ni vad – jag cyklade hem en fjärdeplats på ett SM mitt i en formsvacka. Det var sjukt bra men det kanske faktiskt gjorde något för nu mår jag sämre än efter ett långlopp, men det å andra sidan gör inget för jag hade så himla kul idag.

Tack Sjöängscrossen  & Eksjö CK för finfint arrangemang. Nu känns det som att jag behöver ägna ett par veckor åt att återhämta mig. Pjuh!

Och för er som gillar det där med siffror, resultat finns här. Grymmaste Jenny Rissveds vann elitklassen följd av Emma Johansson. 

 

6
  1. Tack! Och ja – jag tror verkligen att det är så, mer kul och mindre ta allt på stort allvar, det är ju därför man håller på!

   1. Mia är med på klubbträningarna i mtb ibland och hon är obegripligt stark och snabb. Vann silver i sin klass i EM i cyklocross nyligen. Hon leder spinningpass ibland på vårt lokala gym och är min absoluta favoritspinningledare.

 1. Haha, varför nöja sig med något annat än det bästa! Klart att en ska göra premiär på en SM-tävling, vad annars?! 😉 Stort grattis till en kul dag och en riktigt fin placering, du är helgrym. Kram kram <3

 2. Men vad är det för åldersgränser i den där tävlingen? Jag hittade resultatlistan och ser att du tävlade i klassen damer veteran! Du är väl bara 35? Snudd på ungdom! Är man veteran när man är 35? Tur att jag inte kör cykelcross, jag skulle få tävla i klassen herrar fosil. 😉

  1. Hahaaaaa, man blir veteran när man fyller 30, och det är inte helt bra för trettioårskrisandet 😉
   På engelska kallas licenstypen Masters, jag skulle nästan önska att det kunde heta det på svenska med.

 3. Pingback: - Elna Dahlstrand

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också