Elna Dahlstrand
Sjöängscrossen 2016
CX Cykelblogg

Sjöängscrossen/CXSM 2016

Hörrni här kommer den korta storyn från CXSM i Eksjö:

Jag trodde inte jag skulle fixa det.
Det gjorde jag, jag tog mig samman och startade i dagens svenska mästerskap i cyclocross.
Jag har aldrig kört en CX-tävling innan.
Det gjorde inget, det var ungefär som en Wåffelcross – mest kul. Ingenstans man känner att man kan dö på som det är ibland på XC-tävlingarna.
Jag hade inte provkört banan.
Det gjorde inget, jag chillade lite på första varvet och det gick hur fint som helst.
Jag hade inte värmt upp innan.
Det gjorde inget, jag blev snabbt varm.

Vet ni vad – jag cyklade hem en fjärdeplats på ett SM mitt i en formsvacka. Det var sjukt bra men det kanske faktiskt gjorde något för nu mår jag sämre än efter ett långlopp, men det å andra sidan gör inget för jag hade så himla kul idag.

Tack Sjöängscrossen  & Eksjö CK för finfint arrangemang. Nu känns det som att jag behöver ägna ett par veckor åt att återhämta mig. Pjuh!

Och för er som gillar det där med siffror, resultat finns här. Grymmaste Jenny Rissveds vann elitklassen följd av Emma Johansson. 

 

6

You Might Also Like...

16 kommentarer

 • Svara
  Lisa Hällsten
  12 november, 2016 at 19:07

  Grattis va grymt🌟 Ibland tror jag det är bra att vara lite oförberedd, köra för att det är kul o bara ta det som en kul grej!

  • Svara
   Elna
   12 november, 2016 at 22:04

   Tack! Och ja – jag tror verkligen att det är så, mer kul och mindre ta allt på stort allvar, det är ju därför man håller på!

 • Svara
  JB
  12 november, 2016 at 20:00

  Jättekul, grattis! En klubbkompis till mej tog silver i klassen damer veteran.

  • Svara
   Elna
   12 november, 2016 at 22:05

   Hälsa och gratta, grymt fint jobbat av klubbisen!!!

  • Svara
   Elna
   13 november, 2016 at 09:04

   Henne känner jag ju lite btw, vi träffades på ML12H! 😀

   • Svara
    JB
    13 november, 2016 at 09:22

    Mia är med på klubbträningarna i mtb ibland och hon är obegripligt stark och snabb. Vann silver i sin klass i EM i cyklocross nyligen. Hon leder spinningpass ibland på vårt lokala gym och är min absoluta favoritspinningledare.

 • Svara
  Sara Borg
  12 november, 2016 at 20:59

  Haha, varför nöja sig med något annat än det bästa! Klart att en ska göra premiär på en SM-tävling, vad annars?! 😉 Stort grattis till en kul dag och en riktigt fin placering, du är helgrym. Kram kram <3

  • Svara
   Elna
   12 november, 2016 at 22:05

   Tillbakakram! <3

 • Svara
  JB
  12 november, 2016 at 21:29

  Men vad är det för åldersgränser i den där tävlingen? Jag hittade resultatlistan och ser att du tävlade i klassen damer veteran! Du är väl bara 35? Snudd på ungdom! Är man veteran när man är 35? Tur att jag inte kör cykelcross, jag skulle få tävla i klassen herrar fosil. 😉

  • Svara
   Elna
   12 november, 2016 at 21:56

   Hahaaaaa, man blir veteran när man fyller 30, och det är inte helt bra för trettioårskrisandet 😉
   På engelska kallas licenstypen Masters, jag skulle nästan önska att det kunde heta det på svenska med.

 • Svara
  Erik Pettersson
  12 november, 2016 at 21:30

  Jäklar vad det gick undan! Superbra jobbat!

  • Svara
   Elna
   12 november, 2016 at 22:05

   Åh, tack! 😀

 • Svara
  Cykelkatten
  14 november, 2016 at 14:26

  Du var supergrym Elna! 😀 Grattis, så välförtjänt!

 • Svara
  vintercykling-valja-vintercykel-till-traningen-i-vinter
  18 november, 2016 at 09:35

  […] Bonus att jag kunde plocka av skärmarna, låna ihop ett par tävlingsdugliga däck och köra SM i CX på den. Cykelcrossen utan skärmar. Den är tokigt lyxig att ha som vinterhoj om man jämför med […]

 • Svara
  Det var ju faktiskt rackarns kul... - Elna Dahlstrand
  29 november, 2016 at 10:20

  […] tävla i CX. Efter SM har jag blivit sugen på att köra […]

 • Svara
  - Elna Dahlstrand
  31 december, 2016 at 16:20

  […] drack mycket te, sådär som man gör om hösten. Jag startade ouppvärmd utan att ha rekat banan i SM i cykelcross och det räckte till en fjärdeplats och det var tokigt kul. Jag körde Wåffelcross, jag gick […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.