Årskrönika – det här gjorde jag 2016

2016 – en tillbakablick månad för månad

Vilket år det blev. Jag har varit på toppen och jag har varit på botten, men trots alla sorger så minns jag ändå det här året som ett stabilt och tryggt och bra år och jag har gjort många roliga saker. Här är en tillbakablick.

Januari

Årets första månad och jag hade just bestämt mig för att landa på min egen domän, www.elnadahlstrand.se efter att ha legat på portal ett tag. I januari cyklade jag på snöiga småvägar, vi hade mekkurs för tjejer på Sportson och så drog jag iväg till Norrköping för att hänga med vännerna där och köra många varv racer på bana inomhus.
img_4648.jpegimg_5160.jpeg

Mekkväll på Sportson i Jönköpingimg_5141.jpeg

Februari

Vi gjorde om köket och pusslade med mönsterpassning av en vacker tapet på väggar som är sådär sneda som väggar från 1700-talet är. Det blev tokigt fint vårt kök när den hemska 90-talstapeten försvann och vi letade fram lite av den gamla karaktären det här huset ska ha. Jag svettades på monarken i klubblokalen, jag gjorde mitt första besök i Crafts Showroom i Borås. Jag gjorde ett ryck med stabilitetsträning hemma och så premiärcyklade jag på min nya cykelcross.
img_6599.jpgFyror på monarken - svettigtimg_6390.jpgimg_6344.jpgimg_5987.jpeg

Mars

Jag fick en Sony RX100II i jobbet och fick lov att använda den privat och att gå från bara mobilbilder till fina kamerabilder var roligt (så roligt att jag köpte en egen kamera just). Det var barmark och jag cyklade på min nya hoj, Scott Spark RC 700 2016 från Sportson i Jönköping. Samarbetet med Craft drog igång och jag var lycklig över att få testköra nya cykelkläder. Jag filmade hur man gör när man stansar däck, jag var på Omberg med Fia & Sam och jag slog mig satan på fingret när jag tränade på gymmet och hamnade på akuten med ett paket torsd. Vi var på Öland, jag köpte massor av tulpaner, jag cyklade distans på crossen och så passade Eskil på att ta ett gäng fina bilder på mig och födelsedagscykeln. (Den fina tanthojen jag fick av J när jag fyllde år för ett par år sedan). Kanske viktigast av allt i mars var att IKHP och stans övriga klubbar drog igång bygget av EM-banan på riktigt. Våra hemmastigar förbereddes och anpassades för att hålla för ett arrangemang i absolut världsklass några månader senare. Det var så kul!

bauerleden_utsikt_rasterna-6 bauerleden_utsikt_rasterna-3 bauerleden_utsikt_rasterna-2Stansa däck - plättlätt! cykla_omberg_mars-22 img_7477.jpgoland_mars_snaps-12 oland_mars_snaps-5 Belle_jersey_craft crosslordag-2 img_7198.jpg Elna Dahlstrand porträtterad av Eskil Laago PIxel, tulpanerna och Velo Jerseyarbetsdag_embanan-8 arbetsdag_embanan arbetsdag_embanan-4

April

I april började vi köra in EM-banan och det blev mycket teknikträning på svåra partier. Det kändes overkligt kul att vi skulle få påhälsning av europas bästa åkare några månader senare. Jag blev kär i Enervit-gel med hallonsmak och jag vann Kolmårdsbiken men lyckades inte så bra med att se snygg ut på prispallen. Katten Pixel tyckte det var tråkigt när jag skulle ta bilder till bloggen och det var mycket prehab inför tävlingssäsongen. Vi upplevde vår första vår på Kvarnskogen och jag plockade vitsippor, köpte fler tulpaner och var lite deppig när mitt gamla gym stängde men tog ändå en och annan selfie på mitt nya gym. Vi samlades varje måndag vid Sportson och så motljuscyklade vi i Strömsberg, det gick äntligen att ha sina tunna handskar och min favorittröja hade samma färg på dragkedjan som mina vajrar på cykeln. Jag filmade ett premiärhopp på EM-banan och jag gick torr och väggade på Bauerleden och var oerhört tacksam över att hitta en källa att dricka ur. Det blev mycket distanspass med Jenny och så en och annan punka förstås. Jag gjorde en guide till Vistabanan som jag tänkte följa upp med fler men det blev inte av – jag satsar på det inför 2017 istället. Jag blev tokförtjust i cykeshorts och så fixade jag pallkragar hemma och det sista fixet inför EM gjordes i Huskvarna. Dagarna innan fick jag teknikhjälp av bästaste Annie Söderberg som coachade mig från panik till cykellycka, ett pass som jag är så himla tacksam för eftersom hon lärde mig så många bra sätt att tänka på och tog död på många onödiga hjärnspöken. Sedan drog EM igång och det var en härlig cirkus, oförglömliga dagar då både åkare och funkisar jobbade hårt och hade kul. Magiskt.

img_8596.jpg enervit_raspberry-2.jpg IMG_8441 vistabanan_kaxholmen_2016-28 craft_velo Coming soon from Craft kvarnskogen_april-4 Vår på torpet img_8093.jpg Vår: Tulpaner och cykelprylar img_8020.jpg img_7973.jpg img_7984.jpg img_7805.jpg EM-banan_huskvarna-22 Bauerleden källa mountainbike_distans_med_jenny-10 Jenny på finhoj Den här utsikten, den är så underbar. Kommer ni ihåg när det var vinter alldeles just?
Maj

Det blev försommar på torpet. Pelargonerna blommade och tomatplantorna växte så det knakade. Jag visade min jobboutfit och så följde jag och J med Sam & Fia till Hunneberg och en helt magiskt bra heldag på cykel med nya stigar. Jag var liksom fortfarande nykär i vårt fina kök och så var jag och testcyklade nya MTB-banan i Gränna, stigarna slingrade sig igenom ett hav av ramslök. Kompisgänget drog till Skurugata utan cyklar, jag köpte ett nytt verktyg och så cyklade jag en urbra hundring med Jossan & Fia och hoppade massor i cykelshorts.

Torp och pelargon Vardagsbild på Elna Hunneberg_mtb-2 Hunneberg_mtb-18 Hunneberg_mtb-24 Hunneberg_mtb-25 Kaffe på Kvarnskogen Grännaberget MTB-bana skurugata_och_eksjo-10 Skurugata Syncros multiverktyg uppgrenna_naturhus Bråneryd i shorts Kvarnskogen_alboga_forsommar-10 euromtb_morgon-10 euromtb_morgon-15 euromtb_morgon-2 dagen innan em-3 dagen innan em-23 Annie Söderberg & Elna Dahlstrand euromtb_arena_ikhp-17

Juni

Vår första sommar på Kvarnskogen, det var så himla fint att uppleva den. Vi var hemma mycket men vi drog förstås till Öland en sväng också. Jag gjorde podcast med Volvo, vi byggde cykelhopp och jag visade lite mer bilder hemifrån. Min yngsta syster tog studenten, det var mycket häng och träning på SM-banan och J och jag tokgillade det här med att det var sommar hemma.
Saker som snurrar traningskompisar_oland-2 cykla_pa_oland-4 sommartorpet-8 Spela in podd bygga_cykelhopp-3 DSC04018 Student_ljudochbildskolan-14 MTB_dag_norrkoping_vrinnevi-9 SM_varnamo_2016-9 SM_varnamo_2016-19 Matcha på Grännaberget Jimmy retar gallfeber

Juli

Högsommar och många dopp i Vättern och så vandrade vi en del på lederna hemomkring. Min äldsta lillasyster Helga flyttade hem från Australien och bodde med oss några månader och det var fint att ha henne här. Det var SM och jag körde tokbra i leran och var hur glad som helst fastän det inte räckte till medalj. Vi drog till Öland igen och jag bröt revbenet i en tokigt klantarslig SPD-vurpa. Jag köpte en kamera jag inte blivit kompis med och rosorna blommade hemma. J körde moped och så var vi och kollade på Ironman-cyklister som drog förbi byn på väg tillbaka mot Jönköping där det hölls IronMan 70.3. Jag skrev om hur viktigt det är med bredbandsfiber och bytte epitet i bygden, från “BrittMaries, flicka, hon den där cykelkändisen” till “hon som var med och kämpade för bredbandet” – inlägget delades friskt i stugorna och det var kul. Bredband blev det också även om det inte kopplas in förrän 2017.
bada_vattern Kvarnskogen pelargon stor_bjork_i_rottle img_0872-1.jpg img_0867.jpg SM-varnamo-2016-7 SM-varnamo-2016-8 GoPro Hero4 Black - det är jag så fucking jävla värd Ironman_jonkoping-10 Ironman_jonkoping-24 doft_av_rosor

Augusti

Ett par veckor in i augusti plussade vi ett graviditetstest och livet blev annorlunda, men det berättade vi inte för någon, jag var bara lite mer försiktig än jag brukar. Jossan och jag drog till skogs och tog massa coola bilder, jag visade bilder från en av våra första semesterdagar, en dag på sjön, som jag inte hunnit visa ännu och vi var ute på en Huskvarna finest med Anders som guide. Jag cyklade lite racer och började med stavgångsintervaller tidigt. Hemma var det rödfärg och semester som gällde, vi fixade fasad på garaget och målade och målade och målade.
Cykla MTB i Huskvarna utflykt_bunn_juni-6 MTB_huskvarna_finaste_stigar-5 img_1353.jpg img_1182.jpg img_1145.jpg kvarnskogens_garage

September

Usch. September. Det vilade som en förbannelse över september. Jag hade tokigt kul när jag cyklade Ceres Challenge med Kolmårdens MTB och jag tog det försiktigt hela vägen. Helt i onödan, embryot jag var så rädd om hade redan slutat leva men min kropp hade inte förstått det utan fortsatte att vara gravid. I september tog min vackra mormor sina sista andetag och det följdes av ett missfall för vår del. Det var hemskt, det var overkligt och allt gjorde så ont. Men ändå – mitt i allt det där hemska finns några saker som gjorde vardagen lättare. Ett vackert cykelpass i solnedgång med Fia i början av månaden. Tomater. Att min syster som bodde hemma hos oss under sommaren lånade min cykel och testade mtb för första gången. Jag var mycket ute i skogen, jag fick fina Superhero-kläder och det blommade vackert hemma på Kvarnskogen. Och så valde jag cykel inför 2017 – en Scott Spark RC World Cup 900.

Ceres_Challenge_2016-2 Tomater och höstaster mtb_i_solnedgång-6 Scott Scale RC World Cup #iammyownsuperhero Lillasysters MTB-premiär Kvarnskogen_september_2016-24 Lundhags_haglofs_craft-4

Oktober

Jag var sjukskriven i oktober. Jag cyklade Vista Mountain men sedan blev det lugnt. Jag sprang lite genom hösten, jag cyklade över en matta av gula höstlöv och jag försökte hitta mening och mål. Jag tog en sväng till Borås och vännerna på Craft och det blev ett nytt samarbete inför vintern och så bestämde jag mig för att komma i form igen. Jag anmälde mig till Abloc Winter Challenge och så körde jag Abloc Gravel Challenge Borås där jag var så sliten att jag behövde puttas uppför sista backen. Jag såg så trött ut att jag helst vände bort ansiktet när jag tog bilder men jag kände ändå att jag skulle klara att jobba mig tillbaka. När jag gick hemma orkade jag egentligen inte så värst mycket mer än att sortera tomater och bara lufsa runt litegrann och jag högg ett stort förråd tändved inför vintern. Craft skickade en cykelrygga som fick mig att ta tag i cykelpendlingen när det var dags att börja jobba igen.

img_2448.jpg Hemodlade tomater Skitväder med cross i guldiga skogar thermal_jacket hugga_ved-8 Craft AW 17 img_2700.jpg Cykelpendla till Jönköping

November

Den första snön kom tidigt och det blev förstås fina bilder. Jag knarkade underställ och jag drack mycket te, sådär som man gör om hösten. Jag startade ouppvärmd utan att ha rekat banan i SM i cykelcross och det räckte till en fjärdeplats och det var tokigt kul. Jag körde Wåffelcross, jag gick stavgång och jag körde många rundor i mörker som träning inför Abloc Winter Challenge. Och så promenerade vi i den där snön, J & jag.

elna_dahlstrand_craft_belle-2 Dricka te i underställ en vinterkväll Sjöängscrossen Underställ Elna Dahlstrand Wåffelcrossen promenad-till-reaby-liten-10 Stavgång IKHP Black Friday goes color Cykla i solnedgång

December

I december var det som att jag kom tillbaka på riktigt. Jag landade i insikten att allt var som vanligt igen och det kändes så konstigt på något vis att jag satte mig på cykeln och körde solo hela vägen till Östergötland och tillbaka bara för att tänka. Jag sprang ganska mycket, efter lång och tråkig rehab kan jag springa. En hel mil faktiskt, tillochmed ett helt lopp blev det. Troll Trail i Bunn – då jag var förvånad när jag kom imål för det hade gått så lätt. Jag körde ett garagehäng där jag snackade dubbdäck och jag berättade om den grymma rundan på Abloc Gravel Challenge Jönköping. Jag körde många bra träningspass och kände att jag fått en fin start på uppbyggnadsperioden med styrketräning, grymma intervaller både på trainer och wattbike och så förstås många distanspass. Jag berättade för er om vårt missfall, det hade vi bestämt från början men vi ville att vi skulle må bra och vara igenom krisen först. Jag gosade sönder katterna, jag visade er lite hemmahäng i vardagsrummet och jag gick till slut i mål med Abloc Winter Challenge och världens piggaste kropp även om jag inte fick cykla hela vägen runt Vättern utan fick nöja mig med arton mil.
Cykla till Alvastra Kloster strutsabacken_tisdag_ikhp-4 Garagehäng DSC_8266 (kopia) trainer_intervaller-4 troll trail kvarnskogen_alboga_vara_hemma-12 kvarnskogen_alboga_vara_hemma-3 Lapplandsrunda vintercykling_lapplandsrunda_december-11 belle_farstukvist-2

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
3
  1. Wow vilka fina och inspirerande bilder – och jag som inte ens äger en cykel efter att min blev stulen för över 1,5 år sen (skäms över att jag inte ens har pallat köpa en ny…och borde verkligen ta tag i detta nu när jag får så mycket naturinspo från dig!) =)

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också