Huskvarna finest – en lördag på MTB

I lördags, när resten av cykelsverige körde Cykelvasan samlades ett himla fint gäng på Vättersnäs för att trampa uppför Huskvarnaberget och köra ett urval av stans absolut finaste stigar. Det var Abs-alon, Brädkillen, Superstylish Sam, Solskensjossan aka Fikaproffset, Bergsgeten Fia, Fake-yolanda & Brorsan. Efter passet var det ingen som var det minsta deppig över att ha missat cyklingen mellan Sälen och Mora för det här passet på Huskvarnaberget går till historien som episkt bra, det var gladkänsla i hela kroppen efteråt.MTB_huskvarna_finaste_stigar-5

Planen var att ett pass som skulle vara rätt lugnt för Anders skulle bli sketajobbigt för hans bror och lagom för oss andra. Brorsan var dock skitstark och hängde av åtminstonde mig i första uppförsbacken eftersom jag dagen till ära hade ben som tog en sisådär en timme att få igång. Det är en parentes men jag vet inte vad mina ben sysslar med just nu, det tar en timmes gnäll att få igång skiten och jag har NOLL kräm att ta i med uppför och pulsen rusar fastän jag är frisk. Har blivit ordinerad långa intervaller, bör nog ta tag i det.

MTB_huskvarna_finaste_stigar-7 MTB_huskvarna_finaste_stigar-6 MTB_huskvarna_finaste_stigar-3 MTB_huskvarna_finaste_stigar-2

Hursomhelst så tajmade vi några dunderfina timmar mellan regnskurar och Anders hade planerat en runda med så tokigt härliga stigar och utsikter så ni anar inte. Några gamla välkända stigar och så några bitar som för mig var alldeles nya och oupptäckta pärlor. Dessutom körde vi riktigt bra ihop, vi hittade en fart som passade alla och efter ett fikastopp på berget hos proffsfikarfamiljen Ahlström rullade vi ned till Huskvarna med en grymt härlig och nöjd känsla. Höstcyklingen har börjat och det är ju just såhär den ska vara – härliga stigar och massor av skratt.

Förresten, efter cyklingen stack vi ut och käkade tapas och fick sällskap av några fina cykelvänner som inte kunde vara med på rundan. Det är himla fint att umgås off bike också och för miljonte gången tänkte jag att jag är så himla glad att jag håller på med cykel så jag fått lära känna alla dessa fina människor.

(Ursäkta lite suddiga bilder btw – de är plockade från GoProns film som jag fortfarande inte klippt ihop, sparar det projektet till en murrig vilodag i höst.)

0
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också