Revbensfraktur. När semestern inte blev som en tänkt sig.

Craft X-Over Shorts W

Jag tycker att en bra semester är en semester man kan fylla med träning och utmanande äventyr. Livet blir liksom lite grått och halvt meningslöst om jag inte får ta i och trötta ut mig och jaga cykellyckliga äventyr på jobbiga vis, allra helst förstås på min magiska stigmumsarmaskin. Jag hade planerat mängder av spännande saker med min Scott Spark RC under juli, från stigfinnarpass till kul filmer och olika banreportage och eftersom tävlingsglädjen kom tillbaka efter SM hade jag även tänkt tävla en hel del.

Men nu blir det ju faktiskt aldrig någonsin som en tänkt sig och jag lullar omkring här hemma och försöker låta bli att skratta, röra mig fort, nysa, hosta, fisa, hyvla ost och annat som gör ont. Jag kan inte lyfta, jag skriker till när jag vänder mig om i sängen och kan inte sova för det gör ont, jag är helt paj i magen av starka värktabletter och jag funderar på om jag borde sjukskriva mig, fick ett intyg från min läkare men, alltså – gör man så? Sjukskriver sig på semestern för att man vurpat? Det känns liksom rätt fånigt.

Just det ja. Ni undrar förstås hur jag skaffade mig en spricka i revbenet? Jo, det var ju den där SPD-vurpan. Så sjukt klantigt att spd-vurpa sig till en revbensfraktur, helvetesjävlafan. Det hade ju känts lite fränare att kunna dra en story om hur man satsade allt i ett gigantiskt hopp och landade fel än att berätta att man välte jävligt långsamt. Och samtidigt – vilken helvetesjävlatur att hjälmen tog smällen när bakhuvudet tjongade ned i backen när styret gjort sitt med bröstkorgen.

Hursomhelst – jag utdelar titeln årets klantarsel 2016 till mig själv. Blev förresten glad för alla kommentarer i SPD-vurpinlägget, tänk vilka knasiga vurpor vi gör. Nu ska jag borsta tänderna med tvål så jag slutar svära så himla mycket. Helvete också.

 

21
 1. Håller med! Revbensbrott suger. Jag la oxå några av mina runt en sten efter en framhjulspunka/otb för en vecka sen. Med hjälp av nya bästa polarna ‘ren och ‘don så funkar det hjälpligt med landsvägshojen, om man inte andas för mycket alltså 😉

 2. Jo, det känns ju fel med sjukskrivning från semestern men jag gjorde det 2012 då jag vurpat på en löptur (snubblade på mina egna fötter – otroligt pinsamt och klantigt) och slog skallen riktigt illa. Det är mina enda 5 sjukdagar sedan jag började på det här jobbet 2009… Jag tyckte väl kanske att jag var värd dem och sedan sade alla till mig att det var självklart att jag skulle ta ut dem efter doktorns ordination. Gör´t du med och spara dagarna till när du kan nyttja dem på cykel 🙂

 3. Ta ut sjukskrivning. Inget att fundera på. Semester ska vara återhämtning oavsett form. Det ska inte vara ont. Lider med dig. När du är pigg nog får du filma andra.

 4. Klantigt kan de säkert va men händer de så e de så… Klart du ska va sjukskriven! Lider med dig! Ta en dag i taget och känn efter va du kan göra just idag, njut av vila och sommaren 🙂
  Jag gjorde något liknande för ett par veckor sedan men klarade mig med skrubbsår och värk. Dock mådde inte cykeln lika bra så nu har den varit på omplåstring och är på väg hem igen 🙂 Längtar! dags för CV om ett par veckor…
  Krya på dig!

  1. Skrubbsår och värk är inte att leka med det heller, men vilken tur att materiella ting går att laga, skönt att din hoj är på g hemåt igen. Lycka till på CV!

 5. aj !
  Typiskt när man är på semester och vill ut på långa äventyr.
  Lyckades själv att dra på mig en inflammation i båda mina knän under min semester, så där blev det ingen cykling inte.
  Krya på dig!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också