En kväll i ett hav av ramslök

Igår var jag och provade MTB-banan i Gränna. Eldsjälarna bakom initiativet håller på att fixa för fullt, en första dragning är klar och håller på att kompletteras med ytterligare svängar som ska märkas upp med skyltar inom kort. Hemifrån oss tog det en sisådär 25 minuter fullt blås att ta sig till Grännaberget raka vägen och där fick jag sällis av en ny bekantskap från måndagens Sportsoncykling, Thomas. Vi snackade lite om det där med att cykel är ett så himla bra sätt att träffa nya vänner, det är så enkelt på något vis.

grannaberget_mtb_bana_mtb grannaberget_mtb_bana-2

Vi fick ett riktigt härligt pass i skog som doftade gott av det hav av ramslök vi cyklade genom. Två lugna varv på banans ordinarie sträckning, en instagrampaus vid grillplatsen i den lilla skidbacken och sedan träffade vi en av de lokala hjältarna och fick guidning runt en ny slinga som kommer att bli mer teknisk än den första delen är. Jag kände förresten att cyklingen verkligen stämmer, jag kör bra och känner nästan att jag sitter ihop med cykeln – skön känsla efter all vårens teknikångest.

grannaberget_mtb_bana-6 grannaberget_mtb_bana-8 grannaberget_mtb_bana-7

Första halvan av MTB-banan är superskoj, ser fram emot att köra den så fort jag kan någon gång snart, det finns ett par trevliga småhopp och kul kurvor och olika vägval – lite Vistakänsla faktiskt. Andra halvan har potential – det är ett jäkla segt och långt motlut och sista biten händer det liksom inte så mycket mer än rakt fram, men trött kan man bli. Det här kan bli en ny intervallfavorit och när den är ordentligt uppmärkt lovar jag banguide!

Utsikt över Gränna

1
  1. Ni har verkligen hur mycket bra cykling som helst där uppe!
    Längtar tillbaka som bara den. Men kommer nart upp och kör MTB vättern och spenderar hela helgen där uppe 🙂

  2. Jag är givet uppskriven på en tur när jag är tillbaka i slutet av sommaren! Baaaaaaam så kul!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också